Vouchere de vacanță de la 1 iulie, dar nu pentru toţi bugetarii!

Bugetarii vor primi voucherele de vacanță doar dacă instituțiile la care lucrează au prevăzut suma aferentă în buget, a declarat Mircea Titus Dobre, ministru al Turismului. Cei care lucrează în sistemul bugetar ar fi trebuit să primească vouchere de vacanță de la 1 iulie.

„Este în avizare externă. A trecut de avizarea de la Ministerul Muncii și se află la Ministerul Finanțelor. Săptămâna viitoare voi discuta cu ministrul de Finanțe ca să accelerăm și introducerea acestora. Ele intră în vigoare de la 1 iulie fără doar și poate pentru că prorogarea termenului se termină pe 30.06.2017. De la 1 iulie, dacă cineva și-a prevăzut în buget, la începutul anului, vouchere de vacanță, le poate acorda. Are temeiul legal. Noi dorim să instituim o anumită obligativitate, astfel încât anul acesta să se dea vouchere de vacanță. La rectificare bugetară, cine poate să-și introducă vouchere de vacanță atunci le poate acorda. Vor fi vouchere de vacanță tipărite, și nu bani”, a declarat Dobre, citat de Mediafax.

Reamintim că, de la 1 iulie, cei care lucrează în sistemul bugetar ar fi trebuit să primească vouchere de vacanță, care pot fi utilizate doar la hotelurile și pensiunile din țară.

expresb 1000x100

Sursă foto: inin.ro.