Vouchere de 300 de lei pentru copiii care vor să practice un sport de performanță. Proiectul merge la promulgare

Deputații au adoptat un proiect de lege inițiat de Executiv prin care fiecare copil care vrea să practice un sport de performanță va primi câte un voucher în valoare de 300 de lei, care va putea fi folosit pentru cumpărarea de echipament sportiv. Proiectul adoptat de parlamentari merge la promulgare la președintele României. 

Voucherul reprezintă venit neimpozabil, este nominal și netransmisibil, cu o perioadă de valabilitate de 6 luni de la data tipăririi. Tichetul va putea fi valorificat în magazine pentru cumpărarea de echipament sportiv.

„Va fi câte 300 de lei pentru fiecare copil dornic să practice un sport de performanță. Venim în sprijinul copiilor care vor să devină sportivi de performanță, deoarece ați văzut cât de subfinanțat este sportul, mai ales în ultima perioadă, și de aici și rezultatele care trebuie să apară. Am votat acest proiect de lege care aprobă ordonanța guvernului PNL, de anul trecut, OUG nr.157, prin care se acordă acest voucher pentru copii cu vârsta cuprinsă între 5 și 15 ani, care fac sport de performanță la un club sportiv școlar din România.”, a declarat deputatul PNL, Claudiu Chira.

Copiii care vor beneficia de acest voucher sunt cei care se vor înscrie la cluburile sportive de pe teritoriul țării.

Proiectul de lege pentru aprobarea ordonanței de urgență a fost adoptat de Camera Deputaților, cu majoritate de voturi. Forul este decizional, așa că proiectul merge la promulgare la președintele Klaus Iohannis.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/