Vor fi vitregite comunitățile cu primari de Stânga în cazul unei guvernări de Dreapta? „Vreau să cred că trăim într-o Românie normală”

Deși social-democrații s-au bucurat de cea mai mare încredere a electoratului cu ocazia alegerilor parlamentare, triumful obținut nu le garantează guvernarea. Cum acest lucru poate avea ca efect o lipsă de prioritate în alocarea sumelor necesare UAT-urilor conduse de Stânga, primarul comunei Socol atrage atenția că o astfel de diferențiere ar încălca laitmotivul liberalilor cu privire la o Românie normală.

Întrucât pe raza UAT-ului condus de Olghița Ghiță, edil reales din partea Stângii unite, electoratul și-a îndreptat votul încrederii spre candidații PSD pentru Parlamentul României, acest lucru pare să nu garanteze bunăstarea pentru comunitatea respectivă, mai ales că există un precedent când, la o rectificare bugetară a Guvernului Orban, primăriile liberale au primit sume mult mai consistente decât cele social-democrate. Chiar și așa, șeful administrației publice locale cărășeneare are o notă de optimism în privința viitoarei echipe de la Palatul Victoria și crede că aceasta va pune în prim-plan interesul tuturor românilor, indiferent de coloratură:

„Sper ca noul guvern să aibă înțelepciunea necesară încât să se gândească că suntem români cu toții, că toți trăim în această țară și că nu doar unii au nevoie de bani, de rectificări ș.a.m.d. Vreau să cred că trăim într-o Românie normală, dar acum politicienii știu cel mai bine. Mai mult decât atât, aș vrea ca noii aleși să nu uite că patru ani trec repede și cetățenii vor fi chemați din nou la vot, iar oamenii vor taxa eventualele derapaje, așa cum am văzut și în data de 6 decembrie. Deci, cei care și-au câștigat dreptul în Parlament trebuie să își pună încă de acum semne de întrebare.”, a explicat Olghița Ghiță.

Cu toate că nu se știe deocamdată încotro se vor îndrepta lucrurile, primarul Ghiță susține că prioritatea zero în momentul actual o reprezintă comunitatea ale cărei destine le conduce, acolo unde, atunci când a fost vorba de ajutorarea cetățenilor, niciodată nu s-a pus problema apartenenței la o formațiune sau alta:

„Datoria mea este să îmi conduc comunitatea în funcție de banii pe care îi am. Îmi doresc să ne fie bine tuturor, dar, mai presus de toate, îmi doresc să fim sănătoși. Odată cu închiderea urnelor și anunțarea rezultatelor, diferența dintre Stânga și Dreapta nu ar mai trebui să conteze. Consider că suntem toți cetățenii acestei țări, trăim în România și trebuie să facem bine pentru toți. Eu, cel puțin, nu am ținut cont de coloratura politică în deciziile pe care le-am luat pentru cetățeni”.