Voluntarii pleacă în Germania

Trei tineri care activează în cadrul Centrului de Voluntariat Reşiţa participă săptămâna aceasta la un training internaţional în Haale, Germania. Pe lângă experienţa personală inedită, cursul de formare este binevenit şi pentru strategia de dezvoltare a centrului.

Trainingul finanţat prin programul Tineret în Acţiune al Comisiei Europene se desfăşoară în perioada 19-26 februarie. Cei trei reşiţeni vor învăţa alături de voluntarii altor opt ONG-uri din Europa cum să atragă şi să implice şi alţi tineri în activităţi în folosul comunităţii.

Printre cele mai importante obiective ale cursului din Germania se numără schimbul de experienţă între organizaţii din domeniul voluntariatului, creşterea calităţii muncii cu voluntarii, dar şi dezvoltarea relaţiei de interdepedenţă între voluntari, organizaţii şi comunitatea locală. „Cursul de formare este o experienţă valoaroasă la nivel personal şi profesional pentru cei trei participanţi reşiţeni, dar şi un pas important din strategia de dezvoltare organizaţională a Centrului de voluntariat Reşiţa şi de asigurare a unui standard de calitate ridicat al serviciilor pe care le oferă în comunitate prin perfecţionarea continuă a personalului implicat. Proiectul plasează activitatatea pe care o desfăşurăm cu voluntarii reşiţeni într-un context intercultural, aliniind-o la metodologiile de actualitate şi la standarde europene”, a precizat Sorina Nihta, preşedinte al Centrului de Voluntariat Reşiţa.