Strategia GEC Nera pentru 2012

Membrii Grupului Ecologic de Colaborare Nera se întâlnesc astăzi, la ora 12.00, la Anina pentru a trage concluziile activităţii desfăşurate în 2011, dar şi pentru a pregăti anul de voluntariat 2012 în microregiunea Dunăre – Nera – Caraş. Totodată, voluntarii care s-au remarcat în mod deosebit în cursul acestui an vor fi premiaţi.

Întâlnirea va avea loc la Grupul Şcolar Mathias Hammer din Anina, unde învaţă mare parte dintre voluntarii angajaţi în lupta cu nepăsarea faţă de mediul natural. Evenimentul va începe cu premierea ecologiştilor şi instituţiilor care s-au implicat în activităţile organizate de GEC Nera. Pentru că şi în 2012 vor avea grijă de lumea mirifică a microregiunii Dunăre-Nera-Caraş, voluntarii vor prezenta mâine calendarul activităţilor programate pentru anul viitor, care vizează zona parcurilor şi rezervaţiilor naturale din România şi Serbia.

La finalul întâlnirii, cei care s-au înscris pe lista candidaţilor pentru GEC Nera vor susţine un test IQ şi unul de aptitudini, pentru a fi admişi în grupul prietenilor naturii.

Mâine, lansarea anului de voluntariat 2012 va continua la Oraviţa, începând cu ora 09.00, în incinta Grupului Şcolar Agricol.