Odată cu creșterea numărului de cazuri din valul patru al pandemiei, voluntarii Serviciului de Ambulanță al județului Timiș nu au mai mers în teren. În schimb, s-au implicat în activitatea din cadrul dispeceratului Covid.
Tinerii au ajutat la introducerea în sistem a datelor pacienților diagnosticați cu noua boală respiratorie.
„Erau perioade în care se recoltau foarte mulți pacienți prin teste rapide. Acești pacienți trebuiau introduși într-un program, trebuiau făcute anumite anexe. Și au fost voluntari care nu au mai mers pe teren. E normal până la urmă, pentru că nu mai supui pe cineva la un risc. Așadar, au rămas în acel dispecerat Covid și i-au ajutat pe colegii de acolo”, a spus medicul Florin Crișan, managerul SAJ Timiș.
Programul de voluntariat va fi reluat din această primăvară.
„Întotdeauna au fost tineri care au vrut să urmeze acest drum. Îmi amintesc de voluntarul meu care a venit din clasa a XI-a. De câțiva ani vine, el este rezident în anul II și când are ocazia să vină, vine. Cine iubește ambulanța de la început nu are cum să se desprindă de această activitate. Aici de multe ori pacientul nu știe să spună prea multe despre el. Trebuie să descoperi. Timpul înseamnă viață. De multe ori pacientul necesită o intervenție în plus pe care nu o poți face decât la spital și trebuie să ajungi cât mai repede în locul în care poate să primească cea mai bună îngrijire”, a mai spus medicul Florin Crișan.