Voluntarii caransebeșeni au ajutat Teiușul să îmbrace haină nouă

Parcul de agrement Teiuș a fost animat după multe săptămâni de absență, pentru că gugulanii au respectat regulile impuse de ordonanțele militare în starea de urgență. Primarul Felix Borcean a făcut un apel la voluntari pentru a efectua lucrări de refacere a mobilierului stradal și de curățenie în Teiuș.

După ce municipalitatea a demarat un proiect de reamenajare și modernizare a zonei de agrement Teiuș, în valoare de 100.000 de lei, primarul Felix Brcean a făcut un apel pe facebook pentru prima zi în care s-a ieșit din starea de urgență, iar caransebeșenii au răspuns prezent pentru împrospătarea zonei verzi a orașului de pe Timiș și Sebeș.

La inițiativa Serviciului de Urbanism din Primăria municipiului Caransebeș am organizat o acțiune de voluntariat, în principal bazată pe participarea colegilor din Primărie, dar și a voluntarilor, de igienizare, vopsire, reparare și de toaletare a unor copaci, în ideea că, începând de astăzi cetățenii pot circula liber în zonele acestea de agrement, cu excepția locului de joacă. Noi ne-am ocupat și de acest loc de joacă, l-am igienizat, s-au făcut mici reparații la instalațiile destinate agrementului copiilor. Pe lângă colegii din Primărie am invitat public și alte persoane din Caransebeș și văd că oamenii au răspuns prezent, partidele politice, este un lucru îmbucurător”, a declarat primarul Felix Borcean.

Edilul a mulțumit cetățenilor pentru că în starea de urgență au înțeles necesitatea de a respecta regulile impuse în această pandemie și că au dat dovadă de un civism deosebit, în sensul că nu s-au întâmplat lucruri grave, așa cum s-au petrecut în alte localități, ziua de vineri constituind un motiv de bucurie și de relaxare prin voluntariat.

„Deja există o serie de modificări în parcul Teiuș, am montat și în zona centrală o parte din băncile pe care le-am ridicat în starea de urgență. Aici în Teiuș mai dorim să amenajăm un mini teren de sport pe iarbă, va fi marcat chiar între orășelul copiilor și stadion, până în copaci pentru că nu dorim să afectăm copacii, este o zonă nivelată, dreaptă, cred că un teren de fotbal pe gazon natural cu porți mai mici, cu o dimensiune de 20 x 10 m este suficient”, a declarat Felix Borcean.

Edilul urbei a mai precizat că din investiția de 100.000 de lei, s-au plantat copaci în zona Teiuș în valoare de aproape 30.000 de lei, o altă sumă importantă va fi alocată pentru achiziția unei cantități importante de piatră concasată, cu care vor fi amenajate aleile care duc către sculpurile din lemn. De asemenea toată dâlma va fi asfaltată, se vor zugrăzi bordurile și se vor monta bănci, iar iluminatul public pe zona de promenadă va fi modernizat.

După parcul Teiuș urmează parcul Dragalina cu amenajarea locului de joacă pentru ca, în momentul în care se vor relaxa complet măsurile copii să se poată bucura de ele. Felix Borcean a anunțat că s-au deschis și unele terase pe centrul civic, cu respectarea măsurilor impuse de starea de alertă.