Voluntari cu suflet mare! Țara Făgetului a scăpat de câteva tone de gunoi

Zeci de voluntari s-au reunit pentru a igieniza o bună parte din malurile râului Bega, dar și potecile, locurile de popas ori traseele turistice din Țara Făgetului.

Astfel, reprezentanții Asociației Verde de Banat, la inițiativa și coordonarea profesorului Iosif Martinescu, susținuți de tineri inimoși au adunat de pe malurile râului Bega, pe porțiunea de la Mănăstirea Izvorul Miron și până la Izvorul Rece, două camionete de gunoi. În apropierea Cascadei Șopot, o echipă de voluntari a montat bănci lângă masa construită în luna septembrie cu ocazia unei acțiuni asemănătoare.

„Cei mai mici voluntari au fost micuții de cinci ani, care au contribuit și ei la salvarea naturii, părinții inducându-le spiritul civic încă de pe acum. Pe lângă acțiunea de ecologizare propriu-zisă, voluntarii au participat și la un concurs de ciclism din Pietroasa și au vizitat peștera de la Românești, unde au avut bucuria de a asculta cea de-a 35-a ediție a concertului Filarmonicii Timișoara”, spun organizatorii.

Totodată, s-au montat panouri de promovare a zonei, inclusiv două panouri mari, la intersecția spre Pietroasa, pentru a promova Cascada Șopot, dar și pancarte care îndeamnă turiștii la civilizație și bun simț, plasate în mai multe poienițe și locuri de popas.