Voichiţa Lăzureanu, schimbată de două ori într-o lună din funcţii de conducere în cadrul Spitalului ,,Victor Babeş”. „Nu este nimic politic”

Voichiţa Lăzureanu a fost schimbată de două ori din funcţii de conducere în cadrul Spitalului „Victor Babeş” din Timişoara, în decurs de o lună, deşi rezultatele unităţii spitaliceşti în lupta împotriva noului virus au fost excelente. Cristian Oancea, actualul manager al spitalului, neagă implicarea politicului în această decizie, iar Voichiţa Lăzureanu spune că nu comentează subiectul.

Voichiţa Lăzureanu a fost schimbată în urmă cu aproximativ o lună, prin ordinul ministrului Sănătăţii, din funcţia de manager al Spitalului „Victor Babeş” Timişoara, fiind înlocuită cu Cristian Oancea. Atunci a fost trecută în funcţia de director medical. De luni însă i-a fost luată şi această funcţie în care a fost numită Diana Manolescu, coordonatorul laboratorului de Radiologie. Decizia a fost luată la propunerea directorului Cristian Oancea. Acesta a declarat pentru Express de Banat că Diana Manolescu se potriveşte mai bine din funcţia de director medical cu noile proiecte ale Spitalului.

„Explicaţia este una simplă. Noi acum toţi suntem interimari. A expirat şi mandatul de interimar şi am luat decizia, ţinând cont de proiectele pe care le avem în derulare cu Primăria Timişoara, proiecte prin care vom investi foarte mult în oncologie, că o persoană care ne poate ajuta în această perioadă să fie doamna doctor Diana Manolescu, doamna Voichiţa Lăzureanu rămânând alături de noi. Sunt nişte modificări normale. Ea a fost şi director medical şi manager 10 ani şi o să treacă în Consiliul de Administraţie. Deci tot o să fie aproape de noi”, a precizat Cristian Oancea, managerul Spitalului „Victor Babeş”.

Dubla schimbare a Voichiţei Lăzureanu în decurs de o lună a fost asociată cu implicaţia politicului. Cristian Oancea neagă însă acest lucru. „Am văzut şi eu unele comentarii că această schimbare ar fi cu iz politic. Eu cred că sunt răutăcioase. Nu are nicio legătură cu politica. Pur şi simplu Spitalul în perioada care va urma şi investiţiile pe care le vom derula, persoana doamnei doctor Diana Manolescu este mai utilă. Nu este nimic politic”, a adăugat Cristian Oancea.

Întrebată dacă schimbarea sa are conotaţie politică, Voichiţa Lăzureanu a fost rezervată în declaraţii şi s-a rezumat să afirme: Eu mi-am terminat mandatul, am avut două prelungiri în care am fost interimar şi acum s-a terminat şi acea prelungire. Nu voi comenta ipoteza în care schimbarea mea are conotaţie politică”, a spus Voichiţa Lăzureanu pentru Express de Banat.

Sursa foto: Agerpres