Vladan Tadic: „Sârbii sunt bine tratați în Caraș-Severin”

Proaspăt numit consul onorific al Republicii Serbia la Timișoara, Vladan Tadic a făcut o vizită de lucru, vineri, în Caraș-Severin.

Acesta s-a întâlnit cu prefectul Matei Lupu, la întâlnire fiind invitați să participe și Silviu Hurduzeu, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, care a fost și gazda evenimentului, și primarul Reșiței, Ioan Popa.

„Am discutat despre etnicii sârbi din Caraș-Severin, care sunt bine tratați și integrați (ceea ce nu putem spune și noi despre românii din Valea Timocului, n.r.), cea mai mare parte a întâlnirii fiind dedicată discuțiilor despre proiectele de cooperare transfrontalieră cu finanțare europeană”, a spus Tadic la finele întrevederii.

Prefectul Matei Lupu l-a pus în temă pe consul cu privire la faptul că județul are două primărițe de etnie sârbă (la Pojejena și Socol), dar n-a amintit de viceprimarul din Moldova Nouă, care este chiar din partea Uniunii Sârbilor din România, iar președintele Silviu Hurduzeu l-a invitat să revină curând în județ, mai exact la momentul inaugurării punctului de trecere a frontierei cu bacul, proiect finalizat de forul județean în parteneriat cu Primăria Moldova Nouă.