Vizitatorii din Băile Herculane ar putea admira stațiunea din minicare turistice

Turiștii care vizitează stațiunea Băile Herculane s-ar putea plimba cu un transport local aparte. Primarul Cristian Miclău va iniția un proiect pentru accesarea de fonduri de la Ministerul Dezvoltării Regionale.


Edilul orașului de pe Valea Cernei a participat miercuri, 15 mai, la întâlnirea cu membrii Asociației Stațiunilor Balneare din România, la București. Acțiunea s-a desfășurat în prezența ministrului Dezvoltării Regionale, Daniel Suciu și a avut ca scop prezentarea mai multor clarificări în vederea demarării programului Stațiuni Balneare, finanțat prin OUG. 114. Programul este finanţat integral din bugetul Secretariatului General al Guvernului, prin bugetul CNSP (Comisia Națională de Strategie și Prognoză). Programul reprezintă un ajutor de stat pentru proiecte din staţiuni balneare. Prin schema de minimis, se acordă un ajutor de stat de 50% din valoarea investiţiei, iar finanţarea din buget este de până la 200.000 de euro.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

În prima etapă, Primăria Băile Herculane va solicita finanțare pentru achiziția de microbuze pentru transport local și de minicare pentru transport turistic de agrement”, a specificat edilul orașului de pe Cerna.

Precizăm că recent Consiliul Local a înființat un compartiment propriu de Transport Public Local în cadrul Primăriei Băile Herculane, după ce în repetate rânduri serviciul a fost scos la licitație, însă nu s-a arătat interesat niciun operator de transport.

banner 970 x 250