Vizitați țara vecină!

Reprezentanți ai administrației locale din Vârșeț, dar și ai agențiilor de turism din țara vecină au invadat orașul cu oferte de invidiat.

Dotați cu pliante, afișe și filmulețe de prezentare, sârbii au venit la Reșița cu gândul să stabilească o strânsă colaborare cu locuitorii și pe linie turistică. Practic, se intenționează organizarea unor acțiuni similare și peste granițele țării, astfel încât și vecinii să vină să viziteze municipiul reședință de județ, dar și zonele din apropiere. Pe lângă discuțiile care au avut loc, reprezentanții comunei Vârșeț au montat la parterul Primăriei un stand cu produse autohtone.

Nelipsit a fost vinul, provenit din podgoriile sârbești din apropierea comunei. Produsul i-a fermecat pe reșițenii care au luat parte la acțiune. Pe lângă vin, produsele din carne și brânzeturile s-au dovedit a fi făcute după o rețetă la fel de specială. În plus, distanța foarte mică poate fi avantajul unui weekend reușit, mai ales că prețurile din țara vecină sunt accesibile oricărui buzunar.

Cât costă un traseu turistic
Dacă aveți în plan să vizitați latura spirituală a comunei, trebuie să scoateți din buzunar doar 10 euro, preț în care, pe lângă obiectivele turistice, veți avea la dispoziție un ghid turistic, biletele de intrare, dar și o masă bănățeană copioasă, specifică sârbilor din Banatul Sârbesc. Incluse pe lista obiectivelor vizitate sunt Mănăstirea Mesici, Capela Sfintei Cruci sau Biserica Sfântului Teodor de Vârșeț. De asemenea, veți avea parte și de un tur turistic al comunei.

Un traseu în Munții Vârșețului costă 35 de euro, dar în preț sunt incluse 3 trei mese, iar ghidul vă stă la dispoziție întreaga zi. La fel de captivant poate fi turul turistic denumit ,,Drumul Vinului”, care se lasă cu degustări, cină și masă de prânz și pentru care trebuie să scoateți din buzunar 25 de euro. Evident, toate aceste programe își propun un număr minim de vizitatori.

,,Este nevoie de promovarea turismului din cele două zone, iar acest lucru se poate face în baza contactului existent deja. Și noi mergem frecvent la Vârșeț, unde în aceste zile, de altfel, am dus și ajutoare pentru persoanele afectate de inundații. Prin urmare, tindem la o apropiere și mai mare, de pe urma căreia să aibă de câștigat și agenții economici, a declarat Mihai Stepanescu, primarul Reșiței, în cadrul întâlnirii care a avut loc la sediul Primăriei Reșiței.

Sârbii s-au arătat încântați de idee și tocmai de aceea au răspuns în număr mare invitației lansate de oficialii municipalității.

FOTO: UROS PETROVIC

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/