VIZITĂ FULGER LA BOCȘA. „Băsescu, la pușcărie!” Cismăneanțu, în MP! (VIDEO/FOTO)

În urmă cu puțin timp, fostul președinte al României, actual lider al MP, a fost primit la Bocșa de edilul-șef, care a anunțat public faptul că părăsește tabăra liberală. Așa cum Express de Banat vehicula încă de ieri, acesta se va  alătura Mișcării Populare.

Deși nu a părăsit încă PNL, Eugen Cismăneanțu a anunțat că va candida la alegerile locale din 5 iunie sub sigla lui Băsescu. Și alți foști PDL-liști, liberali în prezent, se pare că vor face aceeași mișcare. „Am luat această decizie pentru că nu vreau să uit ce le-am promis cetățenilor în 2012, că voi apăra interesele lor. Și nu voi accepta sub nicio formă ca PNL, prin conducerea din Caraș-Severin, să tragă la răspundere primar în funcție pentru că nu am dorit să le facem jocurile de partid. În 2012, am candidat cu domnul președinte Traian Băsescu, căruia îi mulțumesc pentru prezența sa în orașul Bocșa (…) Justific această acțiune prin faptul că PNL nu a înțeles sub nicio formă mesajele pe care tinerii le-au transmis și care au cerut o reformă în PNL. Nici gând de așa ceva. Sunt foarte mulți colegi de-ai mei nemulțumiți, dar care nu au avut curajul să spună lucrurilor pe nume. Sunt mulți care încearcă să găsească o stradă în PNL. Nu mai încercați! Este în zadar!”, a declarat astăzi Eugen Cismăneanțu, epuizând orice suspiciune legată de mișcările sale politice.

YouTube video

În altă ordine de idei, Traian Băsescu a coborât triumfător astăzi, la Bocșa, din mașina SPP, dar în ciuda puținelor aplauze pe care le-a avut din partea reprezentanților administrației publice locale, localnicii l-au huiduit trimițându-l înapoi la Nana și chiar în pușcărie. Fostul președinte însă nu s-a lăsat intimidat! A strâns mâna primarului și și-a văzut de drum până în sala de ședințe a primăriei, înconjurat de SPP-iști.

În conferința de presă comună pe care a susținut-o la sediul administrației publice locale, alături de edilul-șef și alți lideri județeni ai MP, acesta s-a declarat nostalgic față de trecutul „glorios” al PDL, afirmând că știa că partidul va dispărea de pe eșichierul politic, imediat ce Vasile Blaga i-a preluat conducerea. I-a mulțumit și lui Cismăneanțu pentru decizia de a schimba taberele.

Vreau să îi mulțumesc domnului primar pentru decizia pe care a luat-o. Nu vă ascund că pentru mine dispariția PDL a fost greu de înțeles, dar am anticipat-o de la momentul la care domnul Blaga a fost ales președinte. Știam că partidul va lua o direcție neprevăzută și că va renunța la verticalitatea pe care o avea. A fost îngenuncheat cu istoria tânără, dar plină de glorie, pentru că PDL a făcut ca în democrație să apară niște performanțe care sunt greu de găsit chiar și la partide istorice. De exemplu, PDL, în 25 de ani, a dat de trei ori primarul general al capitalei și de două ori președintele României. Nu este o performanță pe care să o găsești la celelalte partide”, a afirmat la Bocșa Traian Băsescu.

În ceea ce privește targetul pentru alegerile care urmează, actualul lider al MP spune că pentru această vară și-a propus ca partidul său să obțină 10-15 procente, iar pentru parlamentare speră să ajungă până la 20 la sută, lucru ce îi va permite să creeze un nou partid puternic, care „să conteze”.

Nu vrem să stabilim obiective care să pară arogante și nerealistice”, a concluzionat Băsescu.

 

Show politic la Casa de Cultură
Dacă atunci când a ajuns la Bocșa a fost întâmpinat cu huiduieli, dar și cu aplauze, întâlnirea cu simpatizanții ce a avut loc la Casa de Cultură, imediat după conferința de presă, a fost o adevărată demonstrație de forță, semn că Băsescu nu și-a pierdut îndemânarea în a mobiliza masele populare. Băile de mulțime care în trecut le dădeau fiori SPP-iștilor săi, astăzi au fost așteptate de liderul MP. În sala de spectacole l-au așteptat câteva sute de bocșeni, care l-au aplaudat, i-au strigat numele și i-au urat bun venit în orașul lor. Atât primarul Eugen Cismăneanțu, cât și liderii județeni ai MP au luat cuvântul în deschidere, urmând ca Băsescu să încheie întâlnirea cu un discurs adresat publicului, care s-a înghesuit să îl vadă. 

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157665615013896 “]