Băsescu „rupe” din PNL? Cismăneanțu dă peste cap contorul calculelor politice!

Deși se vehicula că o mare parte dintre foștii membrii PDL, actuali liberali, vor trece la partidul lui Mircea Geoană, o vizită fulgerătoare ridică mari semne de întrebare în prag de alegeri.

Filiala județeană a Mișcării Populare a anunțat în urmă cu puțin timp că fostul președinte al României, Traian Băsescu, va fi prezent mâine la Bocșa. Anunțul vine după ce filiala locală a liberalilor s-a trezit în mijlocul unui amplu scandal, iscat între cei aflați la conducerea orașului.

Mișcările imprevizibile ale primarului Bocșei, Eugen Cismăneanțu, sunt deja de notorietate în clasa politică de pe plan local, unde apele devin din ce în ce mai agitate. Viceprimarul Constantin Borozan a fost schimbat din funcție, o serie de consilieri locali – „executați” din cauza atitudinii adoptate, iar Florentin Bocșan, membru „marcant” al PNL Bocșa, lăsat cu buza umflată că n-a reușit să ajungă nici măcar… viceprimar. Asta, deși a plecat ca favorit în plen, înainte de ședință!

După toate aceste schimbări, care vehiculau trecerea lui Cismăneanțu la PSRo, vine un anunț fulgerător, de ultimă oră: că liderul PMP, Traian Băsescu, va fi prezent mâine la Primăria Bocșa, după care se va întâlni cu electoratul la Casa de Cultură din oraș.

Prezența acestuia nu face decât să ridice noi semne de întrebare cu privire la viitoarea mutare politică a edilului-șef, despre care se spune acum că ar pleca la PMP. Intenția nu l-ar viza doar pe Eugen Cismăneanțu, ci și pe liderii altor nouă organizații din Caraș-Severin.

Cismăneanțu nu a putut fi contactat telefonic până în acest moment, dar cu siguranță că, în mai puțin de 24 de ore, apele se vor clarifica.

Cert este că, în prag de alegeri, scena politică din Caraș-Severin se află în mijlocul unor mari necunoscute. Rămâne de văzut ce decizii vor lua politicienii și cu ce vor surprinde electoratul, astfel încât să îi convingă pe oameni să iasă la vot pe data de 5 iunie.