Vivi Răchită, aproape să plece de la Sportul Snagov pentru ACS Poli! Primarul a plusat la negocieri cu un stadion nou în Calea Buziașului

Valeriu Răchită este foarte aproape să lase prima clasată din Liga a II-a pentru ultima clasată! Nu, nu este o glumă, ci rezultatul negocierilor din ultimele zile dintre tehnician, club și primarul Nicolae Robu. Răchită pare tentat să accepte oferta Timișoarei, convins de implicarea edilului, care i-a promis și un stadion nou de 12.000 de locuri, ce ar urma să se ridice în Ciarda Roșie.

Răchită era „managerul din umbră” la Sportul Snagov, revelația turului de campionat din Liga a II-a, dar vrea o nouă provocare. Din sursele noastre, mutarea e gândită de Robu în perspectiva în care ar fi tentat să mute din vară Sportul Snagov la Timișoara. Până atunci însă, Răchită ar urma să fie al patrulea antrenor al ACS Poli din acest sezon. „Între o echipă de mijlocul clasamentului și Poli Timișoara, aș alege oricând Timișoara. Îmi plac provocările și vreau, după ce am făcut două echipe și un stadion, la Ploiești și Snagov, să mai fac una. Am fost sunat de domnul primar, care mi-a părut foarte atașat de echipă, mi-a promis că va ridica un stadion nou de 12.000 de locuri. Suntem în discuții”, ne-a a precizat Răchită, care a spus că are și alte oferte.

Cătălin Rufă și-a încheiat conturile cu Reșița. Răchită pleacă de la Snagov

În prezent, Răchită are contract cu Sportul Snagov, dar spune că nu e o problemă să plece de la prima clasată din liga secundă. „Am discutat chiar azi cu Cătălin Rufă. Vom vedea zilele următoare”, ne-a mai spus Valeriu Răchită. Altfel, Sportul Snagov nu mai este asociată cu Primăria Reșiței. „Partenerul meu a fost zilele acestea la Reșița și s-au încheiat conturile definitiv cu autoritățile. Am discutat cu cei de la Timișoara. Am înțeles că se dorește o echipă care să facă performanță”, a precizat Cătălin Rufă, care nu exclude, așadar, mutarea Snagovului la Timișoara!

Valeriu Răchită are 48 de ani și ca jucător a activat la Metalul Plopeni, Steaua București, Petrolul Ploiești, FC Onești, Ankaragucu, Farul Constanța, Litex Loveci și Universitatea Craiova. Ca antrenor, le-a pregătit pe Petrolul, Chimia Brazi, Astra Giurgiu, a fost secund al naționalei României și manager sportiv la Sportul Snagov.

ACS Poli s-a despărțit de Căli Cojocaru și va face un cantonament în Antalya!

Clubul timișorean va ajunge la al patrulea antrenor sezonul acesta. Clubul nu l-a mai păstrat pe Călin Cojocaru, care a făcut doar 5 puncte cu echipa, nu 9. Ștefan Nanu rămâne manager în cadrul clubului, mai ales că a și convins un prieten din Olanda să plătească un cantonament de zece zile din 31 ianuarie/1 februarie în Antalya, în stațiunea Belek sau Lara! „Așa cum ne-am salvat de la retrogradare cu -14 puncte, încercăm și acum să creăm o minune. Nu ne dăm bătuți, mai ales că matematic sunt 51 de puncte puse în joc. Contractul lui Călin Cojocaru se încheie la 31 decembrie. Nu a îndeplinit obiectivul din contract, 9 puncte. Vom aduce un nou antrenor principal și un secund”, a precizat administratorul special al clubului, Radu Birlică.

Conducătorul clubului a spus că vor rămâne în staff Ovidiu Petre, Călin Frunză și preparatorul fizic și se va încerca să se aducă cinci-șase jucători români de preferință. Deocamdată, nu s-a reziliat contractul argentinianului Rudolf Avaro, dar nici cu portarul Curileac. În schimb, au părăsit echipa cu reziliere Basic, Ivanov și Kieta. „Le mulțumesc sârbilor, din păcate nu le-am putut prelungi viza să poată continua activitatea. Keita nu a arătat o formă sportivă grozavă. Cu Mrkela vom discuta, a plecat de două luni din țară tot din cauza vizei. Argentinianul șase luni nu poate juca, acum s-a dus să se opereze, rămâne să discutăm în ianuarie. Marius Curileac nu s-a mai prezentat la antrenamente, noi i-am făcut inclusiv referate la Comisia de Disciplină. Mi-a promis că în ianuarie vine să discutăm. Nu avem litigii la FIFA cu niciun jucător”, a explicat Birlică.

Echipa se va reuni în 15 ianuarie și se va pregăti două săptămâni la Timișoara. În Antalya vor fi patru amicale, iar la revenire, vor mai fi amicale în zonă, până se reiau jocurile oficiale. Radu Birlică spune că e posibil să urmeze noi reduceri de cheltuieli în club. Cât despre planul de reorganizare, administratorul special a zis ca va fi finalizat în noiembrie sau decembrie 2019.

Sursa foto: glsa.ro