Virozele respiratorii s-au înmulțit în Banatul de Munte. Spitalele trebuie să ia măsuri de limitare a orelor de vizită

Pentru prevenirea unor focare de viroze, conducerea Spitalului Municipal de Urgență din Caransebeș a luat măsuri de reducere a programului de vizite în unitatea medicală.

Direcția de Sănătate Publică Caraș-Severin solicită limitarea accesului vizitatorilor în cadrul unităților sanitare din județ, din cauza numărului mare de cazuri de gripă și viroze. Astfel, programul de vizite a fost redus la doar 2 ore pe zi, respectiv între orele 14.00 – 16.00, perioadă în care pacienții internați au dreptul să primească fiecare un singur vizitator. Potrivit conducerii spitalului, au fost afișate anunțuri la fiecare intrare în clădirea spitalului, la intrarea în secțiile de specialitate, punctul de primire a urgențelor, precum și la lifturi. Conducerea unității medicale a luat această decizie în vederea protejării pacienților internați, dar și a aparținătorilor.

Schimbarea temperaturii favorizează circulaţia mai rapidă a virusurilor. Din această cauză, sute de oameni au fost diagnosticați de medici cu viroze respiratorii. Majoritatea persoanelor necesită un tratament ușor, pentru a combate efectele bolii, dar sunt și pacienți internați cu complicații de bronșite și pneumonii. Vârstele cele mai afectate sunt vârstele extreme, copiii și vârstnicii, mai ales cei care au afecțiuni cronice cardio-vasculare, copiii de vârstă mică”, ne-a explicat medicul de familie Daniela Lazăr.

Numai la secția de pediatrie în prezent sunt internați 38 de copii, majoritatea cu viroze respiratorii acute.