Virgil Musta: „Suntem ca pe o mare. Vom merge din val în val până ne imunizăm”

Medicul Virgil Musta, recunoscut pentru rezultatele sale în tratarea pacienţilor cu coronavirus, a vorbit despre mult mediatizatele valuri ale acestui virus. Musta a asemănat situaţia din România cu o mare şi a precizat că vom merge din val în val până când ne imunizăm.

„Suntem ca pe o mare, în care vine val după val. Atâta timp cât nu avem imunizare, care se poate realiza prin vaccin sau prin boală, valurile vor continua. Apare o creştere a numărului de cazuri, după care se iau măsuri. Acum suntem într-o pantă ascendentă, după care va coborî, pentru că se vor lua măsuri mai severe. Apoi lumea va uita, pentru că uită repede şi iar va creşte numărul de cazuri. Vom merge din val în val până când ne imunizăm.”, a declarat medicul Virgil Musta, purtător de cuvânt al Spitalului „Victor Babeş” din Timişoara.

Medicul a recunoscut că ne aflăm într-un război cu un inamic invizibil şi a subliniat că scopul nu este doar să câştigăm războiul, ci să trecem prin el cu cât mai puţine victime.

„Problema este că vom putea scăpa de pandemie cu pierderi minime sau cu pierderi mari. Aici mă refer la vieţi omeneşti. La sfârşit, când vom trage linie, vom vedea ce pierderi am avut. Ca într-un război, pentru că suntem într-un război. Şi ar fi păcat să pierdem războiul şi dacă îl câştigăm să o facem cu puţine victime. Nu suntem în anii Evului Mediu, când nu contează câţi oameni mor, ci să învingi.”, a mai spus doctorul Virgil Musta.