Virgil Musta: Important e să nu ne îmbolnăvim. S-ar putea să nu mai ai unde să te internezi!

Important e să nu ne îmbolnăvim. Când ne-am îmbolnăvit, s-ar putea să avem nevoie de internare și să nu mai avem unde să ne internăm, transmite medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara.

Potrivit unui mesaj al medicului Virgil Musta, prevenția este deosebit de importantă. „Accentuez de fiecare dată, important e să nu ne îmbolnăvim. Când ne-am îmbolnăvit, la ora actuală, s-ar putea că peste o zi – două, să fii bolnav, să ai nevoie de internare și să nu mai ai unde să te internezi. Nu avem ce face, persoana respectivă va rămâne acasă și nu va putea beneficia de tratament. Sunt câteva medicamente pe care le poți auto-administra la domiciliu, dar medicamentele esențiale nu le poți da la domiciliu. Terapia Intensivă este plină”, a transmis dr. Virgil Musta, sef secție Boli Infecțioase, Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș” Timișoara.

Conform aceluiași mesaj, dacă există cumva o persoană care face formă severă și „se decompensează”, de asemenea, nu mai are unde să fie tratat.

leader board 728 x 90 px

„Suntem la pragul între viață și moarte și trebuie să înțelegem acest lucru și să fim foarte responsabili”, adaugă medicul.