Micuții bolnavi de cancer din Timișoara au nevoie de sânge! „Implică-te și schimbă destine”

Asociația „Academia Mămicilor din Timișoara” demarează o campanie de mare ajutor pentru micuții internați în Secția de Hemato-Oncologie a Spitalului de Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara.

„Implică-te și schimbă destine – donează sânge” este numele proiectului, lansat împreună cu Centrul Regional de Transfuzie Sanguină din Timișoara.

Campania se va derula în perioada 5-9 octombrie, iar cei care vor să schimbe destinele micuților pacienți sunt sfătuiți să completeze formularul de înscriere de pe aplicația Donorium. Asta, pentru a putea fi evitată aglomerația și pentru a afla ce condiții trebuie îndeplinite pentru a fi eligibili și care sunt criteriile de excludere. De asemenea, pot suna la numărul de telefon 0721549474.

leader board 728 x 90 px

„La sediul Centrului Regional de Transfuzie Sanguină Timișoara vă rugăm să urmăriți roll-upul cu sigla Academiei Mămicilor din Timișoara. În zona respectivă veți fi așteptați de voluntarii AMT cu zâmbete și multe mulțumiri. Împreună putem aduce speranță și schimba destine.”, transmit reprezentanții AMT.

România se află pe ultimele locuri în Uniunea Europeană la capitolul donare benevolă de sânge, iar statisticile arată că unu din 10 pacienți internați în spitalele din țară are nevoie de sânge sau de derivate de sânge. Criteriile pe care o persoană trebuie să le îndeplinească pentru a putea dona pot fi consultate și AICI.

Sursa foto: www.kidscancercare.ab.ca