Virgil Musta: „Am speranța că de sărbători trecem la o viață normală!”

musta virgil

Reputatul medic timișorean de la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” dă vestea pe care o așteaptă toți românii, însă atrage atenția că viața normală nu e una fără reguli!

Prezent la Caransebeș, pentru a le împărtăși și medicilor cărășeni experiența sa în lupta împotriva Covid-19, profesorul Musta a vorbit și despre cum ar putea arăta sărbătorile de iarnă de anul acesta. „Suntem în valul patru, dar suntem în evoluție descendentă. Am speranța că de sărbători trecem la o viață normală. Dar această viață normală nu înseamnă să nu mai respecți nicio regulă. Trebuie să fim prudenți și acolo unde există risc crescut de contaminare, în zone foarte aglomerate, trebuie să purtăm mască, să ne spălăm foarte bine pe mâini. Asta ar fi bine să o facem nu numai pentru această pandemie.”, a spus medicul Virgil Musta.

În timp ce România se află încă în valul al patrulea al pandemiei, mai multe țări din Europa se confruntă cu cel de-al cincilea. Cifrele arată însă că vaccinul face diferența între viață și moarte. „În Germania, în Franța avem un număr foarte mare de cazuri, însă trebuie spus că marea lor majoritate o reprezintă cei care încă nu sunt vaccinați. Dacă ești vaccinat, poți face boala, dar riscul de deces este foarte mic. În țările în care populația este vaccinată în proporție de peste 70 la sută, riscul de deces este 0,1 – 0,18 la sută. În țările în care rata de vaccinare este sub 50 la sută, caz în care, din păcate, suntem și noi, rata de deces e de 3 – 5 la sută. Deci, de 30 – 40 de ori mai mare!  Vaccinul este cea mai bună soluție pentru moment ca să începem o viață normală și să scăpăm de pandemia asta!”, a concluzionat medicul Musta.