Iluminat modern și facturi mai mici la energie într-o comună din Caraș-Severin!

iluminat public

Nicio stradă fără lumină în comuna Iablanița, după ce administrația locală a finalizat cu succes implementarea unui proiect de modernizare a sistemului de iluminat public.

Aproape 300 de noi corpuri de iluminat stradal au fost montate, toamna aceasta, în comuna Iablanița. Noul sistem public se bazează pe tehnologia LED, care oferă avantajele unui consum scăzut de energie, o durată mai lungă de viață și oferă o lumină mult mai bună decât becurile clasice.

Am finalizat de modernizat sistemul de iluminat public în toată comuna. Singurul lucru pe care îl mai are de făcut firma care s-a ocupat de acest proiect este de a monta cele patru puncte de aprindere. Va fi rezolvat și acest aspect. În total au fost schimbate 231 de lămpi, cu sisteme de tip LED, iar în completarea celor deja existente am venit cu alte 64 de lămpi, pentru a acoperi întreaga comună. Actualul sistem este mult mai economic, iar acest lucru se vede la final de lună, când trebuie achitată factura la energia electrică. Până să montăm noile lămpi, factura era mai mare cu aproape 2.000 de lei.”, ne-a declarat Victor Terteleacă, primarul comunei Iablanița.

leader board 728 x 90 px

Modernizarea iluminatului stradal a costat Primăria Iablanița 92.000 de euro, fondurile fiind asigurate de la bugetul local. „Această sumă o vom plăti eșalonat, pe o perioadă de cinci ani de zile. Recepția finală se va face după ce vor fi montate și punctele de aprindere și abia după aceea vom începe să plătim și prima rată, care va fi în jur de 4.000 – 4.200 de lei/lună. Probabil din luna ianuarie se va întâmpla acest lucru”, a concluzionat Terteleacă.