„Viorica Dăncilă merge în turul doi! România are nevoie de un președinte care să nu fie doar al unui singur partid!”

Senatorul PSD Ionuț Chisăliță a prezentat o listă întreagă de motive pentru ca românii să regrete că fosta de acum opoziție a dărâmat Guvernul Dăncilă printr-o decizie politică! Mai mult, spune că voința românilor se va vedea la alegerile prezidențiale, scrutin la care fostul premier va obține fără emoții intrarea în turul doi. 

Chisăliță nu e la primul mandat de parlamentar și a trecut sub sigla PSD atât prin perioade când partidul a fost în opoziție, cât și în care s-a aflat la guvernare, astfel că nu face o dramă din schimbarea Guvernului Dăncilă cu Guvernul Orban. „Sigur că nu este un moment fericit acela al ieșirii de la guvernare, însă PSD a demonstrat întotdeauna că e un partid care știe să se replieze și să facă o opoziție constructivă. Timp de trei ani, noi am demonstrat că putem avea o guvernare bună. S-au făcut și greșeli, dar am mărit pensiile, salariile, am pornit economia, chiar dacă prin creșterea consumului, așa cum au spus liberalii, dar toate cifrele arată că am crescut și producția industrială. România a avut a doua creștere economică din Uniunea Europeană. Acum am venit în opoziție. Vom vedea ce vor face liberalii, care observ că au început deja cu tot felul de mesaje care duc, din punctul meu de vedere, la o tăiere a pensiilor sau a salariilor. Poate nu în sensul de reducere, ci prin impozitarea pensiilor. Noi am scos acel impozit pe pensii de 16 de la sută la pensiile până în 2.000 de lei, am dat vouchere de vacanță care au dus la o impulsionare a turismului. Vom face o opoziție constructivă, vom fi foarte atenți la ceea ce fac actualii guvernanți”, a comentat senatorul social-democrat pentru expressdebanat.ro.

Guvernul Dăncilă a picat nu ca urmare a voinței românilor, mai exact nu a fost schimbat prin vot, ci ca urmare a unei decizii politice. Este unul dintre motivele pentru care Ionuț Chisăliță e convins că Viorica Dăncilă va merge alături de Klaus Ionannis în turul doi al alegerilor de duminică fără prea multe emoții. „Eu sunt convins că Viorica Dăncilă va intra în turul doi, sunt convins că oamenii știu că România are nevoie de un președinte muncitor, echilibrat și care să nu fie doar al unui singur partid. Vom vedea ce va fi în turul doi, dar sper ca românii să o voteze pe Viorica Dăncilă pentru că, pentru prima dată, a apărut ocazia să avem nu doar un președinte femeie, ci și un președinte care să construiască pentru România!”, a mai spus parlamentarul de Caraș-Severin.