Viorica Dăncilă, bilanț la 6 luni de mandat. Ce spune despre Caraș-Severin

Premierul Viorica Dăncilă a prezentat astăzi un bilanț al guvernării sale, după trecerea a jumătate de an de la învestirea sa ca premier.

Printre aspectele prezentate au fost, de regulă, chestiuni generale, privitoare la toată țara, fără a face o analiză profundă, punctuală și cu referiri locale la cele prezentate. Cu toate acestea, în bilanțul său Dăncilă a făcut și o referire indirectă la județul Caraș-Severin.

„Au fost deja aprobate 13 proiecte majore de investiţii strategice, dintre care patru sunt în domeniul infrastructurii de transport. Primul, şi poate cel mai important proiect dintre ele, este Autostrada Ploieşti – Comarnic – Braşov, al cărui studiu de fundamentare a intrat deja în prima lectură, chiar în ultima şedinţă de guvern, şi avem toate şansele ca până în septembrie să organizăm licitaţia de atribuire. Celelalte două autostrăzi, respectiv Autostrada Craiova – Calafat – Drobeta-Turnu Severin – Lugoj şi Autostrada Târgu Neamţ – Iaşi – Ungheni, vor avea finalizate studiile de fundamentare până la sfârşitul acestui an, când va demara şi selecţia competitivă pentru desemnarea constructorului”.

1000x100 casa brutarului
celtic transilvania 1000x100px

Cu alte cuvinte, Dăncilă aduce vestea realizării unei autostrăzi în Caraș-Severin, pe actualul traseu european E 70 care se suprapune la această oră peste DN 6 și leagă, prin Caransebeș, Drobeta-Turnu Severin de municipiul Lugoj. Este vorba despre autostrada Craiova-Lugoj, așa cum a numit-o premierul în prezentare.

Altfel spus, premierul lansează ideea că, dacă nu vor fi contestații, din 2019 se vor putea începe lucrările la autostradă, având în vedere că licitația pentru stabilirea constructorului se va face până la finele acestui an.

YouTube video

banner maxagro