Vine bugetul și încep asfaltările de străzi la Caransebeș!

Serviciul Public de Reabilitare și Întreținere așteaptă aprobarea bugetului pentru a trece la treabă. Directorul SPIR, Vasile Megan are pregătit planul de reparații străzi pentru 2021.

A.I. Cuza este una dintre străzile care va fi reparată în acest an, pentru că se află într-o stare avansată de degradare, pentru care săptămânal proprietarii au solicitat sprijin Primăriei Municipiului:

Strada A. I. Cuza este prinsă în planul de reparații pe acest an, pentru că sunt niște cetățeni care cu foarte mult bun simț, să zic așa, vin aproape săptămânal la noi cu această solicitare. Este strada care merge pe lângă Westim și ajunge la Stația de Epurare. Mai mult de atât, după Stația de Epurare este porțiunea care face legătura cu acel drum asfaltat care iese în centură. Era o idee de a se asfalta această bucată. Apoi, în cartierul Racovița sunt acele străzi care sunt în zona Serei, sunt vreo 4, 5 străzi acolo, după linia ferată acele străzi și în dreapta și în stânga, cuprinse acum pentru modernizare adică asta înseamnă să se facă frumos până la asfalt. Și mai avem de schimbat covoare asfaltice pe străzile de aici din oraș, sunt iar o serie de străzi. Vă dau un exemplu, Kogălniceanu să zic așa care iar s-o pus în programul de anul trecut cu firma care nu a mai apucat să finalizeze din anumite motive tehnice, o facem noi sau cu altcineva, e pusă să se refacă și acea stradă”, ne-a declarat Vasile Megan.

leader board 728 x 90 px

Directorul SPIR a mai precizat că intenționează ca toate căminele să fie reabilitate pe străzile asfaltate din oraș, în regie proprie:

Foarte important în urma acestor asfaltări și reparații, reabilitări sunt căminele de canalizare. Am observat cu toții că firme care vin să îți facă un cămin la nivel nu iese cum trebuie și ne-am propus să le facem noi, SPIR-ul. Chiar în contractul și în oferta care o are firma care continuă lucrările de anul trecut avea și cămine de canalizare și ne retragem banii respectivi pentru a-i folosi noi. De exemplu pe strada Dacilor după asfaltare căminele sunt deja foarte jos, trebuie ridicate la nivel. Noi le facem la noi în garaj într-o formă cum scrie la carte, facem turnare de cămine frumos cu fier beton. Ne-am propus să le facem. Eu am zis că ajungem la peste 200 de bucăți să le ridicăm pentru că e de muncă și durează”, a mai spus Vasile Megan, directorul SPIR Caransebeș.