Dumitru Rujan: Am reparat ce stricase PSD!

Deputatul PNL de Caraș-Severin anunță continuarea a peste 1.000 de proiecte de dezvoltare ce intraseră la un moment dat în impas.

Dumitru Rujan este unul dintre parlamentarii care astăzi au votat pentru adoptarea proiectului de Lege privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţã a Guvernului nr.214/2020 privind modificarea şi completarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.28/2013 pentru aprobarea Programului Naţional de Dezvoltare Locală şi pentru instituirea unor măsuri pentru derularea Programului Naţional de Dezvoltare Locală etapa I. Proiectul a fost adoptat cu 305 voturi. „Practic, astăzi am dat un vot pentru a permite legal continuarea celor peste 1.000 de proiecte care au fost demarate de primării în prima etapă a Programului Naţional de Dezvoltare Locală. Am reparat ceea ce fusese stricat de pe vremea PSD, prin faimoasa OUG 114. Și pe viitor voi susține proiectele de dezvoltare locală”, a declarat parlamentarul pentru expressdebanat.ro.

Deoarece mecanismul de transfer a sumelor de bani acordate de la bugetul de stat este în prezent unul greoi, s-a impus intervenția legislativă de astăzi. Prin PNDL etapa I, în perioada 2015 – 2020 au fost finanțate 3.362 obiective de investiții. 2.325 sunt finalizate. 1.037 sunt în diferite faze de implementare. Problema este că beneficiarii unora dintre ele nu mai au fonduri pentru a le duce la bun sfârșit. Prin modificarea legislației în vigoare se dă o nouă șansă și acestor obiective de investiții.