Vin banii pentru cărășeni! Ministerul Agriculturii alimentează conturile legumicultorilor

Până la sfârșitul anului, conturile cărășenilor producători de cartofi, usturoi și spanac vor fi alimentate cu bani. Direcția Agricolă Caraș-Severin a trimis listele către ministerul de resort.

Producătorii români primesc în următoarea perioadă ajutoarele financiare aferente mai multor programe guvernamentale. Este vorba despre sprijinul de minimis acordat pentru culturile de cartof, usturoi și legume în spații protejate – ciclul II. Printre producătorii care așteaptă să le fie alimentate conturile cu bani se numără și mai mulți cărășeni, care au participat cu succes în cadrul acestor programe.

„Pentru cultura de cartof vor primi banii 15 legumicultori, suma fiind de 200 de euro pe hectar. În total, s-a cultivat o suprafață de 13,63 de ha, iar suma alocată este de 13.486,82 de lei. Pentru cultura de usturoi, se primesc 3.000 de euro la hectar. La usturoi avem trei beneficiari, cu o suprafață totală de 4,3 hectare, suma alocată pentru aceștia fiind de 59.941,71 de lei.”, ne-a declarat directorul adjunct al Direcției Agricole Caraș-Severin, Adina Bâte.

Reprezentantul DAJ Caraș-Severin mai precizează că, până la sfârșitul anului, și cei cinci cărășeni care au reușit să finalizeze programul destinat legumelor în spații protejate își vor primi banii pentru suprafețele cultivate.

„Am cerut bani la minister și pentru ciclul doi la legume. Noi avem cinci persoane care au înființat cultura de spanac. Ajutorul este de 1.000 de euro/1.000 de mp. Suprafața totală este de 5.000 de mp, suma alocată fiind de 24.735,5 de lei. Până la sfârșitul anului, toți beneficiarii vor avea banii în cont.”, a mai precizat Adina Bâte.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/