Vin bani la Bocșa pentru muzee, dar și pentru reabilitarea a 9 străzi

Săptămâna trecută au fost semnate 23 de contracte de finanțare prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, coordonat de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, în valoare totală de peste 150 de milioane de lei. Contractele vor fi implementate de unități administrativ-teritoriale (UAT) și întreprinderi mici și mijlocii (IMM).

Orașul Bocșa este prins pentru finanțare cu unul din cele două proiecte depuse. Este vorba de „Îmbunătățirea calității vieții sociale și culturale a populației orașului Bocșa, prin reabilitare, extindere și amenajare peisageră a Muzeului «Constantin Lucaci», reabilitare și extindere imobil existent – amenajare Casa etnografică, Galeria de mineralogie «Constantin Gruescu», Observatorul astronomic, reabilitare și modernizare străzi în zona de nord din Bocșa Română (jud. Caraș-Severin): 11.945.765,32 lei”.

După cum ne mărturisea primarul orașului Bocșa, Eugen Cismăneanțu, proiectul vizează lucrări ample, de reabilitare și amenajare a unor instituții culturale și a unui număr de 9 străzi.

Al doilea proiect depus prin POR se referă tot la lucrări edilitar-culturale. „Vorbim despre lucrări la Casa de Cultură, la cinematograf, parcul din fața primăriei și 12 străzi care vor fi asfaltate. Avem deja contractul semnat, urmează semnarea achiziției pentru consultanță și apoi vor veni toți ceilalți pași care se parcurg în astfel de situații. Casa de Cultură va fi reabilitată în întregime, dar și extinsă, iar în cazul străzilor nu vorbim doar despre partea carosabilă, ci și de rigole, accese, trotuare ș.a.m.d.”, a mai precizat primarul Bocșei.