OFICIAL. Consiliul Județean a avut câștig de cauză în licitația pentru tronsonul Timișoara – Moșnița Nouă. Mesajul LIVE al lui Călin Dobra

Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timișoara, a realizat un LIVE de la punctul de intrare în localitate Moșnița Nouă. Președintele CJT a garantat timișenilor că se va semna curând contractul de execuție, întrucât Consiliul Județean a avut câștig de cauză în instanță. 

La finalul lunii martie, una din firmele înscrise la licitație pentru realizarea tronsonului Timișoara – Moșnița Nouă a contestat decizia Consiliului Județean Timiș la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor. Organismul a admis solicitarea și a dispus reevaluarea ofertelor, numai că între timp firma câștigătoare Strabag a depus plângere în instanță împotriva hotărârii CNSC. Călin Dobra a anunțat marți-seara printr-un mesaj oficial că forul județean a avut câștig de cauză, deci compania Strabag va fi executant de lucrări.

„Curtea de Apel Timișoara a tranșat situația definitiv. Avem treabă! Dragi timișeni, am vrut să vă dau această veste bună chiar de la fața locului. În sfârșit vom avea constructor pe acest tronson de drum foarte important. Traficul este infernal pe acest drum, îl știm cu toții. De-a lungul timpului am suportat criticile, pentru că au fost și constructive. De fiecare dată v-am asigurat că o să mă țin de cuvânt și că vom rezolva situația aici. În sfârșit am primit decizia Curții de Apel și avem câștig de cauză în ceea ce privește decizia Consiliului Județean asupra câștigătorul. În momentul în care va fi înaintată oficial această decizie vom putea accepta contractul pentru realizarea acestui tronson. Fac un apel la timișeni pentru a înțelege situația delicată la începerea lucrărilor – se va bloca drumul pe anumite perioade și tronsoane. Împreună le vom gestiona și vom reuși ca peste un timp să fie așa cum ne dorim: la 4 benzi, cu acces facil, cu sensuri giratorii, cu tot ce e trecut în proiect! Aveți încredere!”, a transmis Călin Dobra, președintele CJT.

Drumul de 4 kilometri ce leagă municipiul Timișoara de localitate Moșnița Nouă și care va intra în șantier are o valoare a lucrărilor de peste 30 de milioane de lei, bani alocați din bugetul Consiliului Județean Timiș și prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Conform proiectului, execuția ar trebui să fie gata în 9 luni, iar pe lângă extinderea la 4 benzi a drumului vor fi amenajate trotuare, piste de biciclete, iluminat public, spații verzi, rigole de scurgere și refugii pentru transportul în comun.