Insistențele locale aduc bani de la Guvern pentru Grădinița PP 7!

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Proiectul pentru Grădinița PP 7 așteaptă să fie finalizat de câțiva ani buni. Lipsa de fonduri a făcut ca ridicarea construcției să se oprească la stadiul de șantier. Oficialii locali sunt optimiști în legătură cu finalizarea lucrărilor la această unitate de învățământ.

După declarațiile primarului Mihai Stepanescu, veștile sunt îmbucurătoare în ceea ce privește proiectele implementate la unitățile de învățământ din oraș. Cu privire la Grădinița PP7, se va încerca obținerea unei sume de la Guvern prin care contrucția să fie, într-un final, ridicată. Pe lângă șantierul de la grădiniță, prioritare sunt și lucrările la acoperișul sălii de sport de la Liceul Economic, și lucrările necesare la Liceul ,,Sabin Păuța”. Sumele necesare finalizării grădiniței PP7 se ridică la aproximativ 37 de miliarde de lei vechi. Nici celelalte două proiecte nu sunt de ignorat din punct de vedere financiar. Aproximativ 400 mii de euro sunt necesari pentru acoperișul Liceului Economic și 150 mii de euro pentru Liceul ,,Sabin Păuța”.

,,Veștile sunt îmbucurătoare. Am făcut rapoarte și am primit asigurarea că vor veni bani pe una din cele trei surse pe care le luăm în considerare. Ne gândim la obținerea unei finanțări europene pentru cele 3 unități școlare care încă nu au finalizat obiectivele propuse cu câțiva ani în urmă. O sumă de 37 de miliarde vechi ne-ar fi necesară pentru construirea Grădiniței PP7; pentru acoperișul sălii de sport de la Liceul Economic sunt necesari 400 mii euro și 150 mii euro pentru Liceul «Sabin Păuța»”. Edilul-șef al orașului are în vedere trei variante prin care să obțină fondurile de care este nevoie. În primul rând, se ia în considerare obținerea unor fonduri europene prin care construcția grădiniței și reabilitarea celorlalte două unități menționate să fie duse la bun sfârșit. O altă posibilitate ar fi încheierea unor parteneriate cu orașe din Serbia, asta după terminarea proiectului transfrontalier IPA. Oficialii consideră însă că cea mai sigură metodă pentru obținerea sumelor necesare ar fi un împrumut din partea Guvernului. Cele trei obiective de la nivelul Reșiței sunt prioritare, iar banii care vor fi alocați Consiliului Județean din partea Guvernului vor merge în primul rând la proiectele din Reșița, banii rămași urmând să fie împărțiți pentru restul proiectelor.

promovare banner maxagro

,,O primă posibilitate ar fi o finanțare europeană. Am fost informați că intră serios în atenția Guvernului aceste probleme și că vor veni niște sume la nivel de județ pentru unitățile școlare. Prioritare sunt aceste 3 obiective reșițene. După încheierea proiectului transfrontalier IPA am putea merge și pe un parteneriat cu orașe din Serbia. Avem și un plan C, dar planul urgent este acordarea de sume dintr-un împrumut guvernamental. Reșița are prioritate cu aceste trei obiective. Vom vedea apoi ce alte obiective vor intra în această sferă de atribuire de bani proveniți de la Guvernul României”, a declarat primarul Mihai Stepanescu.

publicitate tmc 640
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/