Vin autobuzele! Municipalitatea așteaptă finalizarea unei noi licitații pentru transportul ecologic

Șase firme din Turcia, Cehia și Germania s-au înscris la licitația pentru autobuzele electrice care vor ajunge la Lugoj, cel mai devreme anul viitor. Guvernul României a organizat o nouă licitație pentru viitoarele autobuze electrice, care vor circula pe străzile din mai multe orașe din țară, printre care și Lugoj. Au fost depuse oferte de la mai multe firme de profil din Cehia, o asociere Germania-Turcia și Turcia.

Finanțarea celor 81 de autobuze prevăzute în program provine din fonduri europene nerambursabile. Atribuirea celei mai avantajoase propuneri va fi decisă între firmele SOR Libchavy din Cehia, firma turco-germană Bozankaya Otomotiv și SILEO GmbH, Anadolu Automobil Rom, BMC Truck & Bus, Temsa Ulasim, Karsan Otomotiv din Turcia. La Lugoj vor ajunge 9 autobuze (3 stații de încărcare rapidă și 9 stații de încărcare lentă).

Zece autobuze vor merge la Alexandria (3 stații de încărcare rapidă și 10 stații de încărcare lentă), 11 la Brăila (3 stații de încărcare rapidă și 11 stații de încărcare lentă), 21 la Constanța (5 stații de încărcare rapidă și 21 stații de încărcare lentă), 3 la Drobeta Turnu Severin (1 stație de încărcare rapidă și 3 stații de încărcare lentă), 20 la Focșani (5 stații de încărcare rapidă și 20 stații de încărcare lentă) și 7 la Slobozia (2 stații de încărcare rapidă și 7 stații de încărcare lentă). Licitația organizată de Ministerul Lucrărilor Publice a fost estimată la 183,13 milioane de lei, fără TVA. Aceasta este a doua licitație prin care se încearcă achiziționarea modernelor mijloace de transport.