Viki Roșca are soluția pentru fotbalul reșițean! Mai trebuie doar oameni ca Ilie Pătruică și Marius Popescu! [FOTO]

Antrenorul care a dus CSM-ul în prima ligă, iar din Gloria a făcut o super echipă la nivel de Divizia B, a revenit la Reșița, ocazie cu care a vorbit despre viitorul echipei din Valea Domanului. Din Gloria n-a mai rămas decât stadionul și istoria!

Viki Roșca a răspuns invitației lansate de organizatorii Galei Fotbalului Reșițean, eveniment ajuns la cea de-a doua ediție, și a venit pe „Gloria” pentru a-i revedea pe foștii săi elevi, colaboratori și șefi de club, alături de care a obținut destule rezultate frumoase. Tehnicianul, care a antrenat atât echipa din Govândari, cât și în Valea Domanului, a urmărit dintre cele două bănci tehnice meciul dintre alb-albaștrii și roso-nerrii de odinioară. A fost o reală plăcere pentru toată lumea această revedere, pentru unii dintre ei după 10, 15 sau chiar 20 de ani. Unii dintre fotbaliștii care încântau cu decenii în urmă sunt de nerecunoscut, alții în schimb și-au păstrat forma fizică și ar face față cu brio în ligile inferioare. Cu toții vorbesc cu nostalgie despre vremurile frumoase trăite în fotbalul reșițean și cu părere de rău despre ceea ce înseamnă fotbalul reșițean în ultimii ani.

Viki Roșca a oferit și soluții, așa cum făcea mereu de pe banca tehnică, numai că acum se mulțumește cu puțin. Cu foarte puțin. „Îmi face mare plăcere să revin în Reșița, pentru că aici am avut prima performanță notabilă din cariera mea de antrenor, promovarea cu CSM-ul în prima divizie. Apoi am antrenat 4 ani la Gloria, ani în care Gloria a fost unul dintre cei mai puternici adversari în Divizia B. Mă bucur că i-am întâlnit și pe cei doi conducători ai fotbalului reșițean, Ilie Pătruică și Marius Popescu. Sper ca în viitor Reșița să mai aibă parte de asemenea conducători și de performanțe fotbalistice, pentru că merită. Pe vremea când am antrenat eu aici, 95% dintre fotbaliști au fost reșițeni sau din județ și prin asta Reșița a dovedit că are rezervor de talente, totul este să fie găsite, pregătite, instruite și lansate în fotbalul mare. Din păcate, la ora actuală, din cauza condițiilor financiare, este foarte greu să faci performanță. Cred că pentru Reșița cel mai bine ar fi o academie puternică unde să crească juniori, pe care apoi să îi vândă pentru a putea susține în continuare fotbalul”, a spus Roșca.