Viitorul sună bine în orașul de pe Cerna! Autobuze electrice, piste de biciclete și mult spațiu verde

Primăria Băile Herculane lucrează la întocmirea Planului de Mobilitate Urbană, în cadrul căruia sunt propuse o serie de investiții pe care administrația locală intenționează să le acceseze odată cu deschiderea noilor programe europene de finanțare.

Conducerea administrației locale din stațiunea de pe Cerna are planuri mari pentru următorii cinci ani. Pe lângă proiectele de modernizare a rețelei stradale aflate deja în derulare, primarul Cristian Miclău vrea transport public modern și ecologic, piste de biciclete, stații de încărcare și stații de biciclete, precum și aliniamente de arbori și spații verzi. A fost identificată și linia de finanțare, se așteaptă doar deschiderea ei.

1000x200 dacus 02

Lucrăm la Planul de Mobilitate Urbană și avem niște propuneri de proiecte pe care vrem să le încadrăm pe liniile de finanțare care vor fi pe următoarea axă 2021 – 2027. Și pe mobilitate urbană vrem să realizăm trasee de autobuze, piste de biciclete, inclusiv pe malul râului Cerna, vrem să achiziționăm autobuze electrice, stații de încărcare, stații de biciclete, park ride, depou, aliniamente de arbori și spații verzi. Toate acestea se regăsesc în Planul de Mobilitate Urbană, fără de care nu putem depune astfel de proiecte. Este aproape finalizat, urmând a fi supus aprobării în Consiliul Local. (…) Am identificat și linia de finanțare, ar fi Programul Operațional Regional – Promovarea Mobilității Urbane Multimodale Sustenabile. Rămâne însă de văzut cum vom și încadra aceste proiecte, în momentul în care se va da drumul la finanțare.”, ne-a declarat primarul orașului Băile Herculane, Cristian Miclău.

publicitate si promovare online banner maxagro