Viitorul subprefect de Timiș propus de PNL va fi selectat în urma unei competiții interne. Alin Nica: „Nu am spus că nu îl păstrăm pe Mircea Băcală, dar trebuie să avem o discuție în partid”

Liberalii timișeni vor lua în discuție săptămâna viitoare propunerea pe care o vor avea cu privire la funcția de subprefect ce le revine ca urmare a negocierilor la nivelul coaliției. În prezent, Mircea Băcală este subprefect numit, în urmă cu mai bine de un an an, la propunerea PNL, însă acesta este înalt funcționar public și trebuie să decidă dacă va renunța sau nu la această calitate.  

„Aștept să vedem care vor fi pașii următori în ceea ce privește numirea prefecților din țară și a subprefecților. În Timiș, prefect va fi de la USR PLUS, iar subprefecții de la UDMR și PNL. Săptămâna viitoare ne vom ocupa să avem o primă discuție în cadrul partidului legat de propunerea noastră pentru funcția de subprefect. Nu am spus că nu îl păstrăm pe Mircea Băcală, dar trebuie să avem o discuție în partid pentru că funcția din acest moment este una politică, în urma modificărilor legislative și trebuie să avem o discuție și cu domnul Băcală să vedem ce dorește. Dorește să continue pe linia administrativă ca înalt funcționar public sau dorește să intre în competiția internă pentru funcția politică de subprefect în noile condiții legale.”, a declarat Alin Nica, președintele PNL Timiș.

Așadar, o competiție internă ar urma să stabilească cine anume va ocupa această poziție.

leader board 728 x 90 px

„Putem să discutăm de o competiție internă, avem oameni valoroși care se pot ridica la înălțimea acestei poziții. Din punct de vedere politic e o poziție care trebuie asumată la nivel politic și atunci trebuie să fie o persoană recunoscută în partid și care să aibă girul partidului.”, a explicat Alin Nica.

Cel de-al doilea subprefect de Timiș va fi numit la propunerea UDMR. Este vorba despre avocatul Andrei Molnar. Iar decizia cu privire la viitorul prefect, spune, de această dată, Cristian Moș, copreședintele USR PLUS Timiș, în cadrul Biroului Național al USR de miercurea viitoare. Cei din județ au înaintat trei propuneri: Viviana Țecu, Dan Reșitnec și Zoltan Nemeth.