Viitorul Reşiţei, în mâinile cetăţenilor!

Primăria Reşiţa a fost gazda unui nou workshop dedicat stabilirii obiectivelor pentru perioada următoare şi integrării lor în strategia de dezvoltare a oraşului. Cetăţenii şi-au exprimat opinia în legătură cu problemele pe care le resimt în municipiu.

Sub genericul „Societatea civilă – Egalitate de şanse şi gen”, o firmă de consultanţă pentru fonduri europene a dat startul astăzi unui nou atelier de lucru în care cetăţenii au pus în discuţie diferite teme pentru binele municipiului Reşiţa şi a zonelor înconjurătoare. „Astăzi s-a pus accentul pe consultarea publică şi implicarea tuturor actorilor importanţi în localitate. Au fost discutate cauzele care duc la apariţia problemelor din oraş, soluţiile de dezvoltare a acestuia, precum şi prioritizarea proiectelor viitoare ale comunităţii. S-a vorbit despre infrastructură, mediu,  economie, turism, dar şi despre teme privind protecţia socială, sport şi dezvoltarea societăţii civile. Întâlnirea a fost structurată pe două părţi: stabilirea obiectivelor (parte de viziune) şi identificarea resurselor pe fiecare domeniu. Prin metode nonformale încercăm să avem cele mai bune rezultate şi considerăm că, într-un mod interactiv, încercăm să identificăm cele mai bune idei”, a precizat Ilariana Maria Jors, managerul proiectului.

Printre obiectivele cetăţenilor s-au aflat: dezvoltarea locuinţelor sociale, punctul de informare turistic – Muzeul de locomotive Reşiţa, a parteneriatelor între instituţii şi persoane cu dizabilităţi. De asemenea, participanţii îşi doresc pentru acest oraş, printre altele, un centru de producţie Media, dar şi acces puternic în presă, branduri pentru oraş şi zonele arondate sau centre de consiliere. „Toate aceste idei vor fi integrate într-o analiză şi strategie generală, astfel încât să cuprindă tot ceea ce se poate”, a adăugat managerul proiectului.