Viitorul deputat Ionuț Popovici, fără imunitate parlamentară!

În primăvară a renunțat la pensia specială care i-ar fi revenit pentru funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean pe care a ocupat-o. Ionuț Popovici face acum un alt anunț pe care nu-l auzim prea des de la politicienii noștri.

„Câți dintre parlamentari aleg să meargă în Senat sau în Camera Deputaților cu gândul la binele comunității din care provin? De cealaltă parte, oare câți se gândesc la câștiguri rapide, la afaceri, la o pensie bună și, poate cel mai important, la imunitate?”, se întreabă retoric Ionuț Popovici, liderul și totodată candidatul Partidului Mișcarea Populară Caraș-Severin pentru Camera Deputaților.

Acesta consideră că mulți dintre cei care își doresc să ajungă în Parlamentul României au ca scop principal obținerea imunității, nicidecum munca pentru binele comunității. Și asta pentru că „se simt cu musca pe căciulă”, spune Popovici.

Deși este conștient că în această campanie va rămâne o țintă a contracandidaților, președintele PMP anunță că va renunța la imunitatea parlamentară, așa cum a renunțat și la pensia specială, considerând că toți românii trebuie să fie egali. „Nu am nimic de ascuns și nu îmi doresc o funcție de deputat pentru a-mi putea pune în aplicare vreun plan personal necurat”, și-a explicat Popovici decizia.

(E)