Viitorul Caransebeş a pierdut barajul de promovare în Liga a 3-a la fotbal

explo 1000x200

Sportul de performanță este în cădere liberă în patria gugulanilor. După ce Banatul Caransebeș a fost retrasă din Campionatul Diviziei A 1 la volei masculin, Viitorul Caransebeș a ratat calificarea în Liga a 3-a la fotbal, echipa pierzând barajul în fața echipei Șurianu Sebeș.

După meciul de acasă (1-2), caransebeșenii au plecat la Sebeș cu handicap și s-au resemnat în meciul de azi, înainte cu 15 minute de finalul partidei, la scorul de 2-0 pentru gazde. Fotbaliștii antrenați de Dan Doran au avut o ocazie clară de gol în minutul 68, însă portarul gazdelor, Dragoș Bănică, a avut un reflex salvator. În repriza a doua a curs cu cartonașe galbene pentru jucătorii din Caransebeș, însă golul de onoare a fost marcat de gugulani prin Dumitru, în minutul 80. Și atunci, antrenorul Doran a dat semnalul de luptă pentru jucătorii săi, însă acela a fost vârful de iceberg pentru gugulani. Istoria din prima manșă a acestui baraj, când oaspeții au marcat la Caransebeș în ultimele minute de joc golul al doilea, s-a repetat și la Sebeș cu două minute înainte de finalul partidei, gazdele înscriind golul al treilea. La finalul meciului disputat pe stadionul Arini din Sebeș, campioana județului Alba a promovat în Liga a 3-a.

La sfârşitul meciului, încheiat 3-1 pentru Șurianu Sebeș, antrenorul echipei Viitorul Caransebeș ne-a declarat că echipa adversă nu a fost mult superioară, însă s-a dovedit mai bine organizată.

„Ne-am dorit promovarea, însă campioana județului Alba a știu să-și ia toate măsurile de precauție, a profitat de toate ocaziile și asta s-a văzut pe tabele de marcaj. Noi am plecat cu gândul de a ne lua revanșa, să obținem victoria și promovarea, dar nu am reușit. Am avut jucător eliminat în minutul 15, pe căpitanul de echipă Suru, au fost multe cartonașe galbene, nu comentez arbitrajul, dar toți acești factori au dus la înfrângerea suferită. Am dominat în prima repriză, însă pe greșeli individuale am primit golurile în a doua repriză. Am ieșit la joc și am înscris prin Dumitru, am încercat să obținem și al doilea gol și să facem surpriza în ultimele minute, dar la o fază fixă, pe neatenție, s-a primit golul cu numărul 3. Ne pare rău pentru microbiștii din Caransebeș, dar suntem o echipă nou formată, a fost primul nostru an competițional, a fost un vis pe care nu am putut să-l transformăm în realitate. Îmi doresc, pentru că am spus că am făcut echipa pe prietenii, să rămânem prieteni în continuare și rezultatul acestor ultime meciuri să nu ne dezbine. Şi să avem ca obiectiv anul viitor o nouă participare la baraj și, de ce nu?, chiar promovarea în Liga a III-a, să aducem în elita fotbalului românesc municipiul Caransebeș”, ne-a declarat antrenorul Viitorului Caransebeș, Dan Doran, care a mai menționat că, dacă echipa condusă de el ar fi promovat, ar fi avut sprijinul financiar al Primăriei Caransebeș.

Viitorul Caransebeș a beneficiat în tur de sprijinul caransebeșeanul Dan Alexa, care și-a dorit un meci de retragere pe terenul pe care a făcut primii pași în fotbal. Dan Alexa, actualmente antrenor al Concordiei Chiajna, nu a putut să ajute echipa și în retur, întrucât a început un program de pregătire în Serbia cu echipa sa din Chiajna.