În urma contractului de finanțare semnat pentru campusul universitar „Eftimie Murgu”, speranțele pentru mai mulți străini care să aleagă facultatea din Reșița cresc. Reprezentanții universității reșițene sunt optimiști pentru beneficiile pe care le va aduce implementarea acestui proiect.
Modernizarea complexului oferă noi condiții pentru studenții străini. Cu mai multe locuri în cămin, cantină modernizată și spații pentru diferite activități recreative, specifice vieții de student, sunt puse mari speranțe că tot mai mulți studenți străini vor dori să studieze la Reșița.
Numărul studenților din țările vecine României, din Serbia și din Republica Moldova, au crescut în ultimii ani, însă se dorește mai mult decât atât. Deși părerile tinerilor străini despre viața studențească în orașul de pe Bârzava sunt din cele mai bune, conducerea Universității „Eftimie Murgu” dorește să crească numărul celor care aleg să devină studenți în Reșița: „Din 2008, de când am preluat postul de rector al universității, numărul studenților străini a crescut de la 30 la 120. Dorim mai mult de atât, tocmai de aceea vom începe o campanie mai agresivă în Serbia, de unde ar putea să vină în oraș un număr mai mare de studenți”, explică prof.dr.ing. Doina Frunzăverde, rectorul Universității „Eftimie Murgu”.
Pentru a atrage studenții străini, însă, este nevoie de mai mult decât o campanie agresivă. Venind într-un oraș străini, aceștia au nevoie de toate condițiile de trai necesare unui student. Astfel, campusul la care se vor începe lucrările în mai anul viitor va acoperi toate nevoile tinerilor și chiar mai mult. „Studenții străini au alte nevoi. Sunt aici pe cont propriu și au nevoie nu doar de un loc unde să doarmă ci și de un loc unde să mănânce ce le poftește inima. Ne-am gândit și la acest lucru când am realizat proiectul campusului. Credem noi că, prin acest complex, vom atrage mai mulți studenți din alte țări”, precizează Marian Mihăilă, președinte Senat Universitatea „Eftimie Murgu” Reșița.
Valoarea totală a proiectului depășește cinci milioane de euro, din care peste patru milioane reprezintă finanțare nerambursabilă. Din modernizare fac parte și construirea unei săli de fitness, săli de lectură, săli de conferințe și club studențesc.
Aveti grija ,daca tot scoliti atat de multi(cu o pregatire subtire de tot),asigurati-le si un LOC DE MUNCA. in invatamantul superior este ca si cu bisericile=cu cat mai multi popi,cu atat mai multe biserici si bineinteles,AVANTAJ popi(case,apartamente,masini pt.ei si tot neamul lor).DE UNDE?.Din exploatarea ignorantei oamenilor,iar in cazul studentilor,din fudulie,pt.ca o MESERIE facuta bine e mai buna decat un TITRAtT facut pe spaga!!