Viitorii medici, la linia de start! Universitatea de Medicină din Timișoara, luată cu asalt la festivitatea de deschidere

Felicitări, sfaturi, dar și încurajări – cu asta au fost întâmpinați sute de studenți, boboci sau din ani mai mari, la festivitatea de deschidere a noului an universitar al UMFT. 

Sala în care a avut loc ceremonia de deschidere a devenit neîncăpătoare, iar tinerii au fost nevoiți să urmărească programul pregătit din curte. Curioși și nerăbdători să afle tainele medicinei, studenții au fost întâmpinați cu felicitări, dar și cu sfaturi care îi vor ajuta să își îndeplinească visul. Rectorul instituției de învățământ i-a încurajat să participe la programe de voluntariat și să asimileze cât mai multă informație prezentată în cadrul cursurilor. 

„În universitate este acel program, unic în țară, prin care studenți din anii trei, patru, cinci, șase sunt selecționați în baza unor criterii valorice, pentru a preda colegilor lor mai mici. Vă atrag atenția că sunt mult mai răi decât noi. În sensul severității și răi în sensul bun al cuvântului. Ei știu mult mai multe despre voi decât reușim să aflăm noi”, a spus prof. univ. dr. Marius Raica, rectorul UMFT.

Au vorbit și actuali studenți ai UMFT de la specializările Medicină Generală și Dentară. Discursurile au fost urmate de un program muzical susținut de sopranele Aura Twarowska și Laura Tătulescu.