Medicii de la Spitalul de Copii din Timișoara, premiați la Cluj-Napoca

Tinerii medici de la Spitalul de Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara au fost premiați în cadrul Congresului Național de Pediatrie, organizat în perioada 11-14 septembrie la Cluj-Napoca. 

Ediția cu numărul 14 a Congresului Național de Pediatrie a reunit specialiști de seamă din țară și străinătate. Tema congresului, „Prezent și viitor în practica pediatrică”, a avut la bază importanța pregătirii medicilor și a acoperit majoritatea segmentelor de interes în ceea ce privește îngrijirea copilului. Timișoara a fost reprezentată de un grup de medici tineri, dar și rezidenți care au susținut prezentări legate de diferite patologii pediatrice. Aceștia au fost însoțiți de prof. dr. Mihai Gafencu, medic primar pediatru și specialist în neonatologie la „Louis Țurcanu”.

„La Cluj-Napoca a avut loc cel de-al XIV-lea Congres Național de Pediatrie, iar conducerea Societății Române de Pediatrie, dorind să încurajeze participarea tinerilor, a acordat 12 premii. Șase pentru comunicare și șase pentru postere, adică prezentări. Dintre ele, patru premii, două la comunicare și două la postere, au fost câștigate de colectivul de medici pediatri de la Spitalul de Copii din Timișoara”, a declarat, pentru Express de Banat, Mihai Gafencu.

S-au abordat subiecte legate de toxicologia pediatrică, bronșită acută, astm, tulburări de creștere și dezvoltare de cauză endocrină, dar și de infecția cu Clostridium difficile în boala inflamatorie intestinală la copil. Medicii din orașul de pe Bega au primit un Tratat Medical și câte 1.000 de lei.