Viitorii juriști de la UVT au câștigat Hexagonul Facultăților de Drept din România

hexagon timisoara2022 premierea

Echipa Facultății de Drept a Universității de Vest din Timișoara a câștigat Hexagonul Facultăților de Drept din România. Cel mai important concurs național studențesc în domeniul dreptului din România a avut la Timișoara între 13 și 16 aprilie.

Competiția a fost câștigată de echipa Facultății de Drept din cadrul Universității de Vest din Timișoara, care s-a situat pe locul I în clasamentul general. Totodată, Facultatea de Drept din Timișoara a obținut locul I la proba de Drept civil, prin Anisia Coroamă și Iulia Ungureanu, coordonate de asist. cercet. dr. Maximilian-Andrei Druță și drd. Alexandra Bob, locul II la proba de Drept penal, prin Adrian Coșa și Iasmina Drăguescu, coordonați de dr. Cristina Nicorici și drd. Ionela Bleahu și locul II la proba de Drept constituțional, prin Dan Boișteanu și Daniel Jivi, coordonați de lect. univ. dr. Andreea Verteș-Olteanu.

hexagon timisoara2022 premiile

tm4ua media express de banat (100x1000px)

„Rezultatul obținut de echipa Facultății de Drept a UVT, în ediția 2022 a Hexagonului Facultăților de Drept din România, confirmă apartenența studenților Facultății de Drept la elita învățământului superior juridic din România și se adaugă performanțelor deosebite obținute de echipele facultății noastre la concursurile internaționale și europene de drepturile omului, drept internațional public și dreptul Uniunii Europene.”, a transmis Marilen Pirtea, rectorul UVT.

hexagon timisoara2022 echipauvt

Concursul studențesc național în domeniul dreptului este organizat anual între echipele facultăților de drept ale Universității din București, Universității „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca, Universității „Alexandru Ioan Cuza” Iași, Universității „Lucian Blaga” Sibiu, Universității din Craiova și Universității de Vest din Timișoara. Anul acesta, invitat special a fost Universitatea de Stat din Moldova.

Ediția din acest an a concursului a inclus 3 probe științifice (Drept civil, Drept penal, Drept constituțional) și a reunit 70 de studenți și profesori de la cele șapte facultăți.

banner 970 x 250