Viitor mare pentru Alfred Simonis? Primar sau președinte de partid!

banner publicitar

Alfred Simonis a devenit duminică președintele ales al organizației PSD Timiș. Deputatul, despre care unele voci au spus că e un apropiat al lui Liviu Dragnea, este văzut ca un om important în partid și acum, când se pregătește iminenta revenire a lui Grindeanu în partid. Întrebat dacă va candida contra lui Nicolae Robu, Simonis a evitat răspunsul!

Cum la eveniment a fost prezent și Sorin Grindeanu, fost premier și probabil viitor membru PSD nu a ezitat să-l laude pe Alfred ”Freddy” Simonis, pentru că a parcurs toate etapele prin partid, până să ajungă un parlamentar cu multă influența în partid. De altfel, cum este și firesc la niște alegeri unde Simonis nici măcar nu a avut contracandidat, toți cei din partid, lideri sau membri mai puțin marcanți, au făcut ”coadă” să-l pupe sau să-l laude pe Simonis. Paul Stănescu însă a dus lucrurile la un nivel următor.

Secretarul general al PSD a fost singurul dintre liderii naționali care a avut un discurs scurt și a dorit să fie o prezență discretă și mai degrabă analitică la eveniment. Stănescu a spus că îl vede pe Simonis în curând președinte de partid. ”Sunt convins că Freddy, nu peste multi timp, cinci ani, va fi președintele PSD la nivel național. (n.r. îl recomandă) calitățile extraordinare și minte rațională, extrem de precisă, cum nu am mai văzut la un tânăr de 35 a ani”, a spus Stănescu.

Cu cine merge PSD la primăria Timișoara? 

Deocamdată, PSD Timiș nu a anunțat și nici măcar stabilit ce candidat va avea la funcția de primar al Timișoarei Întrebat dacă ar putea fi chiar el candidatul, Simonis nu a infirmat! ”Nu vă răspund categoric, nici cu nu, nici cu da. Rămâne ca în perioada următoare să evaluăm șansele fiecărui membru al PSD și să luăm decizia și în funcție de ce își doresc timișorenii”, a spus Alfred Simonis.

În urmă cu puțin timp, în ”competiție” internă pentru candidatură erau doi bărbați și o femeie. Simonis a confirmat că acum în competiție au mai rămas doi bărbați. Teoretic, pentru președinția Consiliului Județean Timiș, candidatul partidul este Călin Dobra.

foto: Constantin Duma