PSD Timiș, o poveste aproape biblică: Matei Suciu, primit cu brațele deschise!

po 1000x100px (3)
explo 1000x200

Când Liviu Dragnea l-a demis pe Sorin Grindeanu din fruntea Guvernului, filiala Timiș a făcut „scut” și chiar disidență în jurul premierului. Toți, mai puțin un parlamentar: Matei Suciu. La alegerile pentru conducerea filialei, scenariul a semănat izbitor cu întoarcerea fiului risipitor, exact ca în pilda biblică!

Suciu a declarat în 2017 că Sorin Grindeanu și Victor Ponta sunt trădători și că au furat voturile românilor. Surprinzător, acum când în PSD Sorin Grindeanu are un puternic „vânt din pupă”, și Matei Suciu a ținut să se evidențieze. Deputatul a fost printre cei care au susținut duminică discursuri la alegerile din organizația PSD, spre surprinderea multor oameni avizați. Iar explicațiile date de liderii PSD au fost destul de neconvingătoare, dacă nu chiar hilare.

Despre Suciu mai trebuie spus și că a fost declarat incompatibil de Agenția Națională pentru Integritate, deoarece a fost simultan și parlamentar, și administrator de firmă. Simonis, noul președinte de Timiș, spune că „fiul risipitor” se căiește și a fost iertat. „Matei Suciu este colegul nostru, care în urmă cu mai mult timp și-a recunoscut greșeala din vara lui 2017, o regretă și cred că merită o a doua șansă.”, a spus Alfred Simonis, care a precizat că Suciu a fost doar două săptămâni în incompatibilitate și că administra o firmă fără activitate.

banner 1000 x 100 hd
expresb 1000x100

Iar dacă Simonis a mers mai degrabă pe filiera „pocăinței”, Marcel Ciolacu a oferit „aroganța” conferinței de presă după alegerile propriu-zise. Președintele PSD a încercat să dribleze, fără succes, întrebările jurnaliștilor despre Matei Suciu. Mai întâi, Ciolacu a spus că presa transforma conferința într-una despre Matei Suciu, lucru total neadevărat, deoarece până atunci se adresaseră cu totul alte întrebări, iar apoi a spus „Am crezut că a furat Mitropolia” despre Suciu, într-o tentativă eșuată de fi spiritual.

foto: debanat.ro

banner 1000 x 100 hd
upt 1000x100
03 britannia 1000 x 100 gif