Vieți salvate de pe un iaht plutind în derivă

Dunărea, la un pas de a-și lua un nou tribut. Trei adulți și un minor s-au aflat în pericol în timp ce navigau pe Dunăre.

Zi cu ghinion pentru trei cetățeni români, doi adulți și un minor care s-au aflat la un pas de pericol, pe o ambarcațiune ce plutea în derivă pe Dunăre. Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Orșova, județul Mehedinți, au intervenit  rapid, la sfârșitul acestei săptămâni, pentru a recupera cele trei persoane care au solicitat sprijinul autorităților.

Deoarece iahtul nu a mai putut fi manevarat și cele trei persoane se aflau în pericol, în urma solicitării ajutorului polițiștii de frontieră s-au deplasat cu o ambarcațiune rapidă de intervenție a Sectorului Poliției de Frontieră Orșova, direcționând-ul către mal. Din cauza faptului că acesta plutea în derivă și a rămas fără mijloace de propulsie, cauzate de unele defecțiuni de la motor, ambarcațiunea a fost remorcată și ancorată în condiții de siguranță la mal, în Golful Bahna, în vederea remedierii pagubelor.

Cele trei persoane, doi adulți în vârstă de 31, respectiv 36 de ani și un minor de 6 ani nu au avut nevoie de îngrijiri medicale.

 

tmc 640