Premieră la Spitalul din Caransebeș. ”Familiștii și specialiștii” și-au expus problemele

Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș a găzduit, astăzi, 17 septembrie, în premieră județeană, o întâlnire la care au participat reprezentanți ai CAS Caraș-Severin, medici de familie și medici specialiști din cadrul unității medicale de urgență din municipiul de pe Timiș și Sebeș.

Întâlnirea a fost coordonată de către prof. dr. Gheorghe Borcean, președintele Colegiului Medicilor din Romania și de Nicolae Drăgan, președintele Casei de Sănătate Caraș-Severin. S-au alăturat Laurențiu Mărțuică,  Mirela Zelman și Cristinel Dimian, managerul spitalului Mihaela Popovici, directorul medical Singh Bhupinder și directorul financiar contabil Daniela Drăgoi.

Convocarea a  avut ca scop realizarea unei mai bune colaborări profesionale între medicul specialist, medicul de familie și CJAS Caraș-Severin. A fost un bun prilej pentru ambele categorii  medicale, să prezinte neconcordanțele  cu care se confruntă în activitatea, pe care o desfășoară zi de zi, în spital, sau în cabinetele medicilor de familie din Caransebeș și localitățile arondate. Medicilor de familie le-au fost prezentate toate specializările dar și aparatura de care dispune spitalul la ora actuală, pentru a fi informați atunci când trimit pacienții pentru internare și tratament la această unitate medicală.

Nicolae Drăgan, președintele CJAS  Caras-Severin a apreciat în mod deosebit această reuniune, având în vedere că, este pentru  prima dată la nivel județean, când se află în aceeași sală, cele doua categorii medicale ,,familiști și specialiști”, astfel de întâlniri fiind recomandate pe viitor.

O inițiativă care ar trebui sa ducă la o mai bună colaborare profesională, benefică pacienților care se tratează la spitalul din Caransebeș. La finalul întâlnirii Mihaela Popovici, managerul spitalului i-a invitat pe oaspeți să viziteze unitatea medicală din Caransebeș.