VIDEO/FOTO: Un zid s-a prăbuşit peste un puşti de 11 ani, chiar în staţia de autobuz din zona Stavila!

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă după ce copilul prins sub dărâmături riscă să-şi piardă un picior.

Oamenii legii trebuie să stabilească împrejurările exacte care au generat incidentul de sâmbătă seară, când un zid gros, de piatră, s-a surpat şi a căzut peste un copil care se juca în zona staţiei de autobuz din cartierul reşiţean Stavila. ,,A fost un apel 112, prin care s-a anunţat că, pe Strada Zimbrilor din Reşiţa, în zona staţiei de autobuz, un zid de beton care împrejmuieşte curtea unui imobil s-a prăbuşit către exterior, iar în cădere a surprins un copil de 11 ani. Copilul a fost scos de sub dărâmături şi dus la Spitalul de Urgenţă Reşiţa. Din informaţiile existente la noi, la Poliţie, prezenta fracturi multiple la unul dintre picioare. A fost dus ulterior la o clinică specializată din Timişoara”, a declarat pentru expressdebanat.ro Dinu Nicolici, reprezentantul Poliţiei cărăşene.

Puştiul a suferit, printre altele, o fractură de femur deschisă, foarte urâtă, motiv pentru care s-a vorbit chiar de riscul amputării piciorului. Tocmai de aceea a fost transportat de urgenţă la Timişoara şi supus unei intervenţii chirurgicale complexe.

Împrejurările în care a avut loc incidentul sunt deocamdată neclare. Declaraţiile celor care au fost de faţă şi au discutat cu anchetatorii sunt contradictorii. Nici poliţiştii care au făcut cercetarea la faţa locului nu au stabilit clar dacă zidul s-a prăbuşit din senin sau dacă ceva a generat acest lucru. ,,Nu am informaţii relevante despre acest aspect. Părinţii copilului şi ceilalţi afirmau că în curtea respectivă să efectuau lucrări. La sosirea poliţiştilor însă acestea nu erau în desfăşurare. Poliţiştii au fost sesizaţi şi efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă. Urmează ca în urma desfăşurării anchetei să se stabilească cu exactitate cauza şi să se dea o soluţie legală pentru nefericita întâmplare”, a mai spus Nicolici.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157645786128112″]