Reşiţenii l-au aşteptat degeaba pe Regele Mihai!

Câteva mii de oameni au aşteptat la muzeul de locomotive cu abur din Triaj trenul regal şi sosirea Regelui Mihai, despre care s-a tot vorbit în ultima vreme că va fi prezent la festivităţile prilejuite de împlinirea a 140 de ani de la fabricarea primei locomotive la Reşiţa, şi a 40 de ani de la inaugurarea muzeului.

Două vagoane din trenul fabricat special pentru Regele Ferdinand, dar de care s-au bucurat Carol al II-lea, Mihai I, Gheorghe Gheorghiu-Dej și Nicolae Ceaușescu, trase de o locomotivă cu abur construită în 1936 de UDR sau, mai corect spus, de o locomotivă echipată cu primul motor Diesel construit la Reșița în 1960, i-au adus la muzeul din Triaj pe Steven Ausnit, Adrian Chebuţiu şi Adrian Preda, pe primarul Mihai Stepanescu, prefectul Silviu Hurduzeu şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Ionesie Ghiorighioni. Au mai călătorit cu trenul regal parlamentarii Ion Mocioalcă, Iosif Secăşan şi alte oficialităţi. Miile de oameni au tot aşteptat să coboare şi Regele Mihai, însă nu a fost cazul, spre dezamăgirea reşiţenilor care se întrebau pe cine au venit ei de fapt să vadă. Au văzut în schimb o locomotivă cu abur, cum sunt alte 12 expuse în parcul din Triaj şi la fel ca acelea cu care nemţii şi alţii scot milioane de euro din turism. Pentru că ale lor funcţionează toate!

leader board 728 x 90 px

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157631549519952″]

Comments

 1. Paun says:

  Experienta si diferenta ca ironie a istoriei:
  S-au intalnit doi burghezi legati intr-un fel sau altul de aceasta industrie resiteana.
  Un Auschnitt, reprezentant al unui nume ce a condus U.D.R. cu succes – aceasta societate având la acea vreme cel mai mare capital social din România si cea mai mare cifră de afaceri , alaturi de un ipocrit ce a ingropat o parte reprezentativa a aceastei industrii, dar de ale carei simboluri inca se foloseste pentru imagine.

  

 2. cetățeanul turmentat says:

  Oare chiar a fost invitat Regele Mihai ?, eu mă îndoiesc de acest lucru. O Casă Regală nu își permite să nu răspundă unei invitații, indiferent că răspunsul este afirmativ, sau negativ. Nu confundați o Casă Regală cu Parlamentul României, sau Guvernul României, sau chiar cu Preșidenția României. Nu confundați membrii unei Case Regale cu politicienii români. Cred că zvonul, cu sosirea Regelui Mihai, a fost intenționat lansat pentru discreditarea Monarhiei. La festivitate nu s-a amintit nimic de invitația ,,trimisă,, Regelui Mihai, deci……?.

 3. un batran says:

  Mai copile imi pare rau ca faci afirmatii gratuite. Eu care am crescut cu imaginea regelui in casa am fost in parc sa ma intalnesc cu el sau cu principele ori principesa. De aceea am intrebat la cabinelul Majestatii Sale ce s-a intamplat si am primit un raspuns nu ca tine. Regele nu a venit la Resita pentru ca a fost plecat din tara, lucru care se poate verifica. De aseemenea, ma-u asigurat ca Majestatea Sa nu are nici un resentiment fata de Sever Ausnit cu toate ca s-au intalnit la cateva procese.

 4. dima says:

  PT.CETATEAMU TURMRNTAT ….in primu rind nu vine nimeni sati spuna tie sau sa afiseze un afin mare regele nu vine ,,,1 ,REGELE MIHAI, ,pe timpu razboiului ia loat tot tatalui batrinului AUSCHMIT ,STEFAM ,pe mumele de romin,,,2 cind se fac invitati la casele regale se fac niste protocoale ,reguli de servire de primire si multe altele ,,3 cind ise trimite invitatia regelui ,el este informat cine mai vine la inaugurare sau ce este ia ,,,vazind ca este si auschmit ,a refuzat daca nai stiut ei sau judecat 8 ami de zile in america ,,turmentatule ,,mai informeazate si apoi vb ,si dati cu pareria …………regele nui un pustan de 40 de ani ..are 90 se misca greu se scutura pina aici mult ,,,poti sta linistit ca stie regel de resita si ta citit si comentariu tau ,,sint oameni platiti sa citeasca comentarile dela fiecare eveniment ,,,,sint platiti din bani tai daca cumva nuncesti ,,si din taxele ce le platesti,,,,,,,,,,,,,apropo muzeu de locomotive a fost la primarie mult timp si nau facut nimic ,,,,,ca nu au bani pt muzeu ,,,stai linistit tu si restu nelinistitilor ca nu va ia chebutiu locomotivele sale puna la el acasa in curte ,,,sa ii multumiti ca va face muzeu ca nimeni dar mimeni cu bani nu a facut ceva in orasu asta ,,,,,