Reşiţenii nu se îngrămădesc la răchie

Prima zi a Târgului Producătorilor Locali organizat în acest sfârşit de săptămână în Parcul Tricolorului a fost una cât se poate de reuşită, iar astăzi sunt aşteptaţi şi mai mulţi cumpărători.

Până la orele prânzului, mesele tuturor producătorilor au fost golite de clienţii dornici de produse naturale şi mai ales tradiţionale. Asta în pofida vremii urâte care a vrut parcă să le pună beţe în roate organizatorilor.
Târgul urmăreşte să încurajeze consumul de produse tradiţionale naturale şi să promoveze producătorii locali. “Noi vindem în piaţă la Caransebeş, dar acuma am venit şi aici cu brânză de oaie, fructe, legume şi ţuică. Am adus la noi două căldări mari de brânză. Am zis că îmi ajung pentru amândouă zilele, dar la prânz deja nu mai aveam deloc. Am trimis acasă să îmi mai aducă şi pentru mâine”, ne-a declarat Elisaveta Bosioc, producător din Verendin.

La târg sunt prezenţi opt producători locali care le oferă celor care vor trece prin Parcul Tricolorului şi astăzi, până la ora 18, produse gustoase, de la brânză şi diferite sortimente de brânză cu legume, la zacuscă cu ciuperci sau fasole, miere de albine, fructe şi legume proaspete şi, binenţeles, ţuică scoasă direct din cazanul adus la Reşiţa de un producător din Luncaviţa.

Atmosfera va fi întreţinută astăzi, începând cu ora 16, de ansamblul de dansuri populare “Flori de Mai” al Casei de Cultură a Studenţilor din Reşiţa.