FOTO: Încasări dublate la Festivalul Recoltei 2013!

Sute de locuitori din orașul de pe Bârzava au luat cu asalt Stadionul de Atletism din cartierul Govândari, acolo unde la acest sfârșit de săptămână producători din tot Banatul și-au expus marfa.

Deși bilanțul primei zile a acțiunii a fost dezamăgitor din cauza vremii, astăzi, producătorii și comercianții de fructe, legume și produse lactate, dar nu numai, au avut parte de o zi de excepție.

Prețurile nu diferă mult de cele din piețele agroalimentare, dar locuitorii au luat cu asalt standurile vânzătorilor, întrucât au avut parte de varietate în ce privește produsele. De la ciuperci, miere, țuică la must sau prăjituri făcute acasă, cumpărătorilor nu le-a lipsit nimic. Mulțumirea lor s-a răsfrânt în buzunarele producătorilor.
2013-10-19 13.14.40
Mitică Nazareanu, producător

„Ieri nu a fost o zi bună, din cauză că a plouat, dar astăzi aproape că s-au dublat încasările. Avem noroc cu soarele. Și oamenii au venit în număr mare. Țuica este un produs autohton sută la sută, iar clienții sunt interesați să o cumpere. Le dau să guste un pahar și cu siguranță că odată ce au gustat-o nu se pot abține să nu o cumpere”, a declarat Mitică Nazareanu, care a reprezentant Camera Agricolă din Caraș-Severin. Sloganul standului său este „Izvorul ideilor și uitarea necazului”. „Am adoptat acest slogan acasă, la cazanul meu”, a explicat Mitică Nazareanu.

Error fetching Flickr photos: A feed could not be found at `https://api.flickr.com/services/feeds/photoset.gne?lang=en-us&format=feed-rss_200&nsid=73090501@N07&set=%2072157636715531906&per_page=50`; the status code is `404` and content-type is `text/html; charset=UTF-8`

Și ceilalți producători sunt mulțumiți de nivelul încasărilor din a doua zi a Festivalului Recoltei și nu regretă că au bătut  zeci de kilometri.

Acțiunea a fost organizată de Primăria Municipiului Reșița în cadrul proiectului Nestemate ale Tezaurului Folcloric Românesc şi Sârbesc, în scopul păstrării şi promovării tradiţiilor culturale în Reşiţa, Lugoj şi Veliko Gradişte.