VIDEO/FOTO: Polițist bătut la datorie!

Un poliţist cărăşean care se afla în timpul serviciului a ajuns la spital după ce un cetăţean aflat în stare de ebrietate şi-a „vărsat” nervii pe acesta. Bărbatul vinovat s-a ales cu dosar de ultraj pentru fapta comisă.

Un poliţist din Caraş-Severin a fost atacat aseară în timp ce îşi desfăşura activitatea alături de un alt coleg. Totul a pornit de la un bărbat în vârstă de 42 de ani care şi-a buşit şi abandonat maşina pe şoseaua dintre Reşiţa şi Caransebeş şi s-a luat la harţă cu agentul de poliţie care nu făcea altceva decât să-l ia la întrebări. Cearta le-a adus probleme atât şoferului, cât şi poliţistului.

Pentru a clarifica cauzele şi împrejurările ce au condus la avarierea autoturismului poliţiştii i-au adresat întrebări bărbatului găsit la faţa locului. Acesta a adresat injurii, expresii obscene, ameninţări cu acte de violenţă, la adresa poliţiştilor, după care, fără niciun motiv a lovit cu capul în zona feţei unul dintre agenţii de poliţie. Imediat bărbatul a fost imobilizat de colegul poliţistului”, a declarat Ancuţa Cărbunaru, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean.

politist1  politist2

Bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a refuzat însă să i se recolteze probele biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Pentru că a devenit violent, şoferul a fost condus şi internat la secția de psihiatrie a spitalului din Reşiţa. Poliţistului lovit i-au fost acordate îngrijiri medicale la spital, fără a necesita internare.

În cauză s-a întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ultraj şi refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, investigaţiile fiind continuate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Reşiţa”, a adăugat Ancuţa Cărbunaru.

Mărturii la Parchet
Organele de poliție au fost chemate la fața locului de un tânăr pasionat de fotografie, care încerca să surprindă niște cadre interesante pe dealurile din zonă.

 ,,M-am deplasat la mașină imediat ce aceasta a ieșit în decor.  L-am întrebat pe șofer dacă are probleme și e nevoie să solicit intervenția ambulanței. Acesta mi-a zis că e în regulă, dar era foarte nervos și a început să înjure. Am sunat la 112 și am spus că este nevoie doar de un echipaj de poliție, nu și de ambulanță, pentru că nu sunt victime. Șoferul a continuat să înjure și pretindea că ar fi fost lovit de o mașină. Când a coborât am simțit că miroase a alcool. Când a ajuns echipajul de poliție le tot cerea agenților să găsească mașina care l-ar fi împins în șanț. Excesiv de nervos, la un moment dat, acesta l-a lovit pe unul dintre polițiști cu capul în figură, după care a sărit peste capota mașinii și a încercat să fugă. Polițiștii au fugit după el și au reușit să îl imobilizeze, după care l-au încătușat și l-au dus, din câte știu, la Spitalul Județean pentru a-i recolta probe de sânge. Bărbatul s-a mai calmat doar după ce la fața locului a ajuns și un echipaj de poliție de la ordine publică”, a spus martorul ocular al evenimentului, audiat astăzi de organele de cercetare penală.

În acest caz urmează să se decidă dacă împotriva agresorului se va lua măsura arestării preventive. Cert este că astăzi șoferul și-a ridicat certificatul medico-legal.

YouTube video

tmc 640