Mircea Baniciu: „Gărâna este un loc din ce în ce mai apropiat sufletului nostru!”

Mircea Baniciu, o legendă a muzicii folk românești, a fost unul dintre cei mai așteptați artiști din ultima seară de Semenic Fest Folk. Oferind ceea ce știe cel mai bine: muzică atemporală și aspațială.

Folkistul Mircea Baniciu știe cum să facă publicul să vibreze împreună cu el. Melodiile lui nemuritoare au ridicat euforia la un alt grad în Poiana Lupului. Acompaniat de fiecare spectator, artistul a fost mai mult decât entuziasmat și fascinat de seara minunată de la Gărâna, aproape la fel ca de întreaga zonă.

A fost destul de târziu, dar nu speram să fie atât de frumos și atât de entuziast publicul, după o seară plină cum a fost aceasta. Gărâna este un loc formidabil, cred că marcat deja pentru totdeauna. Atunci când ai un public care vine special pentru tine până aici mi se pare extraordinar. Noi am fost primiți aici într-un fel foarte frumos și sperăm ca serile acestea să se mai repete, Gărâna fiind un loc din ce în ce mai apropiat sufletului nostru”, declara Mircea Baniciu pentru Express de Banat, imediat după ce a părăsit scena din Poiana Lupului.

Bucuria oricărui artist este când vede că muzica sa trece bariera timpului și răzbește printre conflictele și diferențele între generații. Tocmai de aceea, melodii compuse acum două decenii sunt cântate cu entuziasm de tineri care încă nu erau pe lume atunci. Iar acest public vine și cântă cu atâta frenezie: „Avem și public tânăr, și de vârsta noastră, acoperim mai multe generații, lucru care pe mine cel puțin mă face să rămân pe scenă. E ceva nemaipomenit să ai parte de trei sau patru generații de public, un lucru la care nu speram atunci când am început să ies pe scenă”, povestește fericit artistul.

În viitorul iubitului interpret se anunță continuarea unei tradiții de folk. Concerte, discuri și public entuziast vor fi pe lista planurilor ce urmează să fie bifate. „Asta este treaba pe care mi-o doresc: să fim sănătoși și să putem duce la final toate proiectele pe care ni le propunem”, sunt gândurile lui Mircea Baniciu la încheierea show-ului din Gărâna.